avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ...

Buna ziua.
Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009.
Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ca sa faca actele.
Ei au facut succesiunea dupa bunicul meu si au semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare in 2010.
acolo scrie urmatoarele:
-Subsemnatii promitenti vanzatori ne obligam sa transmitem prin vanzare, promitentei- cumparatoare, cel mai tarziu la data de 31.12.2010 dreptul de proprietate asupta urmatorului teren: XY, dobandit prin mostenire.
-pretul stabilit de comun acord cu promitenta-cumparatoare este de 2000 de lei, pret achitat integral anterior incheierii prezentului, la data de XY.XY.2001, ceea ce partire recunosc prin insasi semnarea acestui act (banii au fost incasati de bunicul meu).
-Subsemnatii promitenti vanzatori ne obligam sa acordam tot concursul promitentei-cumparatoare in vederea inscrierii in cartea funciara a imobilului mai sus mentionat.
Inscrierea in CF se va face prin diligentele si pe cheltuiala primitentei-cumparatoare. Partile au convenit ca toate cheltuielile legate de teren (intabulare, expertiza topo, transmiterea dreptului de proprietate,impozitul pe venit reglementat de codul fiscal etc) sa fie suportatate de promitenta-cumparatoare.
-Subsemnatii promitenti-vanzatori declaram ca suntem titularii dreptului de proprietare asupra imobilului de mai sus mentionat ca putem dispune in mod liber de acesta ca imobilul nu este grevat de sarcini si procese si ne obligam sa nu instrainam imobilul in perioada mai sus mentionata unei alte persoane decat promitentei -cumparatoare.
in situatia nerespectarii de catre parti a obligatiilor asumate prin prezentul act, aceasta se va rezolutiona de plin drept,fara punere in intarziere sau indeplinirea vreunei alte formalitati

in 2021 a decedat atat tatul meu, cat si bunica. singura care mai traieste si care a semnat promisiunea este matusa mea.
noi pana acum am crezut ca terenul este vandut, nu l-am folosit. acum cand am vrut sa facem succesiunea am aflat, ca la primarie nu a fost predata aceasta promisiune, noi platim impozit pt acest teren. deci terenul nu a fost transcris pe numele noului proprietar.
am facut succesiunea la acelasi notar, unde a fost semnata promisiunea, am predat si promisiunea cu toate actele, totusi terenul figureaza pe certificatul de mostenitori.
cei de la primarie au spus ca terenul este al nostru, promisiunea nu mai este valabila. trebuia sa fie predata si trebuia sa plateasca noul prorietar impozit.
este legal daca vindem din nou terenul? sau daca facem intabularea pe numele nostru?
nu stim ce s-a intamplat cu cumparatoarea, nu mai sta aici in zona. terenul nu este folosit. mai are vreun drept la acest teren?
imobilul a fost vandut cu 2000 de lei, acum valoreaza peste 40000 de euro terenul.
terenul nu are CF, avem doar titlu de propritate
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
simon1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:41, 14 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum ii spune și denumirea, este o promisiune de vânzare.
Iar promisiunile de vânzare nu transmit proprietatea.
De aceea, imobilul încă figurează pe rolul familiei dvs.
Rolul se modifica atunci când se prezintă un contract de vânzare.
Or, în cazul dvs, vânzarea nu s-a mai încheiat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog ..astept mai multe pareri..multumesc ionut daniel ionut daniel Buna ziua la toata lumea.Sa trec la direct la subiect..multi dintre d-voastra a-ti spus sa dau mai multe detalii sau chiar sa public tot si asa si fac sa fie ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)