avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire...

Buna Seara! As dori sa intreb pe forum o situatie legata de mostenire...Bunica mea din pertea mamei decedata in 1992,a ramas dupa urma ei si nedezbatuta succesiunea un teren agricol precum si o casa de locuit.In respectiva casa locuia si unchiul meu acum decedat 2014 dar in timpul vietii a facut act vinzare-cumparare fiului sau...Intrebarea mea -este legal sa faca act de vinzare-cumparare fiului lui (varul meu) fara a avea acordul mamei mele?Mentionez ca dupa decesul bunicii nu s-a dezbatut mostenire nici pina in prezent.Ce trebuie sa fac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: v51 , utilizator 12:45, 28 Martie 2014
Nu avea cum sa ii vanda decat ce ii apartinea cu acte, ceva nu stiti bine. Poate bunica i-o fi vandut din timpul vietii casa unchiului.
Buna Seara! Bunica nu i-a vindut unchiului meu exista un astfek de act la primarie dar el a locuit din totdeauna acolo iar dupa revolutie si-a scos titlu de propietate era inregistrat la rol in registru agricol singur mostenitor nu a mai facut referinta la mama mea.Bunica a avut doi copii mama mea si unchiul meu (mama in viata).Si pe alt tiltlu de propietate cel referitor la teren agricol nu figureaza ca mostenitoare mama decit unchiul meu!!!!Ce s-ar putea face in acest caz?
Sa mergeti la un avocat cu actele. Daca mama nu poate dovedi ca a acceptat in vreun fel mostenirea dupa bunica cam greu sa mai faceti ceva.


Buna Ziua!,Mama nici nu a fost invitata in vreun fel sa renunte sau sa accepte titlul emis de primarie se referea strict mostenitor unic unchiul meu mama nu figura si nu figureaza ca maostenitoare .Aici cred ca e problema primariei..Nu stiu cum putea elibera un titlu de propietate numai unui fiu cind ei erau doi...asa figureza unchiul meu unic mostenitor...In cazul acesta ce se poate face?El(uchiul meu) a facut actul de vinzare-cumparare dupa decesul bunicii si noi am aflat ca varul meu are act vinzare-cumparare acum la decesul unchiului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire v51 v51 Buna Seara!,revin la discutia cu mostenirea ramasa dupa urma bunicii...Nu ma poate ajuta nimeni ce pot face in situatia prezentata pe forum? Daca merg la un ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire tatianato tatianato Buna dimineata!Bunicii mei au decedat in 2003 si respectiv 2006,o parte din avere au lasat-o unui unchi care a decedat inaintea lor,ei mai avand 2 copii pe ... (vezi toată discuția)
Acte si case lazarandrey lazarandrey pentru mai bine de 8 ani mam ingrijit de un unchi care statea la tara ,acesta trebuia sa imi lase casa si bunurile iar in iunie acesta a murit la 57 de ani nu ... (vezi toată discuția)