avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna Seara!,revin la discutia cu mostenirea ramasa dupa urma bunicii...Nu ma poate ajuta nimeni ce pot face in situatia prezentata pe forum? Daca merg la un avocat asa cum am fost sfatuit cu ce acte? nu am decit un certificat de deces in rest toate ce or mai fi sunt la ''cumparator'' (varul meu) Nu mi se pare legal sau poate gresesc necunoscind legile in vigoare sa se elibereze un titlu de propietate cu un singur mostenitor cind de fapt erau doi (bunica a avut doi copii ,unchiul meu si mama) iar casa vinduta de unchiul meu era casa parinteasca construita de bunici.Intradevar unchiul meu a locuit dintotdeauna acolo mama numai pina la 19 ani cind s-a casatorit.Putea deveni unchiul meu propietar numai ca a locuit in acel imobil?Asta e intrebarea?Dar in acelasi imobil a locuit si bunicii mei ei au construit casa...Va rog poate ma puteti face sa inteleg...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: v51 , utilizator 13:06, 3 Septembrie 2014
tot ce este posibil dar chiar si asa daca i se atribuie casa copilului care a ramas in casa parinteasca toata viata, ceilalti copii - fratii lui adica, vor primi despagubiri - sulta de la cel care a ramas in casa. apelati la un avocat chiar daca aveti numai un certificat de deces sa-i prezentati. expuneti-i problema. am impresia ca sunt si implicatii de natura penala, daca s-a declarat ca unic mostenitor.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Va multumesc mult! Asa s-a procedat.Dovada faptul ca pe titlu de propietate priviind suprafate extravilan singur mostenitor unchiul meu...mama nu se regaseste ca mostenitoare..Cei care l-au eliberat banuiesc ca nu au stiut de existenta ei?! Titlu de propietate a fost eliberat dupa decesul bunicii cu numele bunicii titulr si mostenitor unchiul meu .O seara buna,inca o data Va multumesc!
Buna Ziua!cine ma poate indruma tot in legatura cu mostenirea dupa bunicii mei,deci in arhivele primariei respectiv registre agriciole nu fi9gureaza bunicii mei cu casa de locuit de nici un fel,ca au vindut,au ipotecat etc...practic nu au avut locuinta dar nici un act de vinzare-cumparare ,testament nu ezista la fel si cu suprafetele agricole au fost declarate la colectivizare de unchiul meu si tot el a devenit propietar dupa revolutie.Unde as putea gasi actele casei de locuit acum am ambele certificate de deces ale bunicilor,ce stiu este ca ei prin anii 1919 au cumparat un teren pe care si-au construit casa dar nici asta nu apare.Cu respect va rog sa m-a invatati ce pot face.Arhivele nationale detin astfel de documente? Multumesc pt intelegere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire... v51 v51 Buna Seara! As dori sa intreb pe forum o situatie legata de mostenire...Bunica mea din pertea mamei decedata in 1992,a ramas dupa urma ei si nedezbatuta ... (vezi toată discuția)
Certificat suplimentar de mostenitor petreica petreica Buna ziua va rog sama lamuritii in 1992 bunica mea a decedat in 1994 sa emis un titlu de propietate pe numele bunici in acelas an unchiul meu a optinut un ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui teren dupa 29 ani Gisela Eremia Gisela Eremia Titlu/Subiect: succesiune mostenire M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 ... (vezi toată discuția)