avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Buna dimineata!Bunicii mei au decedat in 2003 si respectiv 2006,o parte din avere au lasat-o unui unchi care a decedat inaintea lor,ei mai avand 2 copii pe langa acesta.Intrebarea mea este :daca exista un termen legal in care copilul defunctului are dreptul de a cere mostenirea dupa bunicilor (ce a mai ramas din mostenire).Care este acela?Daca sunt obligate cele 2 surori sa il treaca si pe el in masa succesoraladupa 4 ani?
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 19:23, 31 Mai 2012
mostenirea se imparte egal intre cei doi copii si fiul copilului decedat. exista posibilitati ca sa nu mai intre la mostenire acest fiu al copilului decedat. depinde si de cat timp a aflat fiul despre moartea bunicilor si depinde daca a facut ceva acte de acceptare tacita a mostenirii cuvenite.
Defuncul a locuit in aceeasi casa cu parintii si nepotul a luat parte la toate intamplarile din viata acestora.Problama este urmatoarea:in timpul vietii bunicii mei au lasat casa batraneasca si un teren de 5000mp prin act de vanzare cumparare catre defunct deci catre nepot,masa succesorala pentru stabilirea calitatii de mostenitor s-a facut acum 2 ani dupa 4 ani de la decesul bunicii.In baza unul titlu de propietate bunicii mai aveau neinstrainati 11000 de metri teren agricol si 1250 teren de casa.Prin intelegere verbala aceste terenuri reveneau celor 2 surori in viata.Au mers toti 3 la notar:nepotul si matusile in ideea de a semna actul de dovedire al calitatii de mostenitoti si varul meu urma sa renunte in fata notarului la aceste 2 terenuri in favoarea surorilor ceea ce nu s-a intamplat.Eu am titlul de propietate dar nu stiu cum sa procedez.

Daca exista act de vanzare cumparare atunci nu mai intra in masa succesorala.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
marfan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala tatianato tatianato Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac transstefan transstefan 2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)