avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate simovi

Activitate simovi

Răspuns la discuția Principiul majoritatii
Revin la subiect cu urmatoarele. Astazi am vorbit foarte scurt cu administratorul care m-a anuntat ca poimaine va fi o sedinta in care se va hotari ce si cum in legatura cu montarea acestor tevi si cu repararea subsolului (de asta nu stiam). Se pare ca cheltuielile pentru subsol var fi suportate din fondul de rulment, urmand ca schimbarea tevilor sa se faca cu banii jos de la proprietari.
Multumita D-voastra, celor care mi-ati raspuns pe forum mi-am pus la punct tactica pe care o voi folosi la sedinta, deoarece , repet, eu nu vreau sa-mi schimb tevile.
Voi incepe prin a solicita procesul-verbal de la sedinta anterioara, la care eu n-am participat, pentru a vedea daca, intr-adevar a existat o majoritate in cazul adoptarii respectivei hotarari. Apoi voi cere explicatii presedintelui de bloc si administratorului despre faptul ca nu s-a afisat la avizierul blocului respectiva hotarare. Dupa care le voi comunica faptul ca am dreptul legal ca in 45 de zile sa contest respectiva hotarare in instanta, deci in aceste 45 zile (incepand din momentul in care Hotararea va fi afisata la avizier) nu sunt obligat legal la nici o plata.
Va rog doar daca aveti amabilitatea sa-mi spuneti urmatoarele, daca se poate cu specificarea legii respective :
1. Este obligat prin lege administratorul sa afiseze toate hotararile la avizierul blocului ?
2. Am dreptul la 45 de zile in care pot contesta hotararea ? Si daca da, de cand incepe numaratoarea acestor 45 de zile ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
Multumesc mult pentru raspunsuri. Este clar deja pentru mine ca ceva nu e in regula in cazul meu si ca procedurile sunt grosolan incalcate. Dupa cum am scris si la inceputul topicului, la sedinta s-a "hotarat" inceperea acestor lucrari si achitarea celor 1200 de lei in 2 saptamani odata cu achitarea cheltuielilor de bloc. Nici macar acum nu s-a afisat vreo hotarare la avizierul blocului, asa ca voi astepta linistit afisarea acestei hotarari, dupa care voi mai astepta linistit 45 de zile in care nu voi plati (si nici nu voi fi obligat). Apoi, daca ma va actiona in instanta, voi astepta linistit termenul de judecata pe care il voi amana odata, de 2 ori, cu ajutorul avocatului, apoi va veni iarna si nu se va mai putea efectua lucrarea, iar la primavara voi fi foarte de acord cu schimbarea acestor tevi. Gresesc undeva ?
PS
La avizierul blocului s-a afisat doar un fel de lista de preturi cu materialele necesare. Nici urma de HOTARARE, care sa o pot eventual contesta.
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
"Pentru ca legiuitorul a avut in vedere si posibilitatea unor abuzuri, a luarii unor hotarari nelegale, a prevazut in legea 230/2007 ca o hotarare a adunarii generale poate fi atacata in instanta in termen de 45 de zile de la adoptare."
Care e modalitatea prin care mi se comunica si mie, ca proprietar in cadrul asociatiei , ca a fost adoptata o anumita hotarare ? Doar verbal ? Nu e vreun act, vreo copie a hotararii, ca sa stiu si eu ce actionez in instanta ?
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
....de altfel, comparand diferite preturi (deocamdata pe net, dar in curand ma voi documenta mai bine) am observat ca firma respectiva practica preturi mai mari decat alte firme concurente. de ce a fost aleasa aceasta firma, cred ca se subintelege. de aceea sunt convins ca mult-stimatului Domn Presedinte nu-i va da mana sa ma actioneze in judecata, deocamdata facnd doar presiuni, care nu ma impresioneaza cu nimic. Sunt absolut convins ca tot el va veni la mine, atunci cand va fi sigur ca sunt hotarat si imi va propune singur diferite modalitati de esalonare. Probabil ca atunci voi incepe eu sa ma distrez si sa pun presiune.
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
elga50 a scris:

Va mai dau niste citate, desi ati fi putut citi si Dv. in lege obligatiile pe care le aveti:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
(2) In cladirile afectate de seisme, proprietarii au obligatia de a lua de urgenta masuri pentru consolidare, cu sprijinul autoritatii publice locale sau centrale.


"atunci cand ESTE NECESAR [...]sa se inlocuiasca". Este la fel de necesar acum, ca acum 2, 3 sau 4 ani. Adica DELOC.
"
Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, POTRIVIT PREVEDERILOR LEGALE" Daca legea ar prevedea schimbarea tevilor cu tevi de cupru, inseamna ca sunt cel putin 100.000 de infractori in TM care nu respecta legea.
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
Eu va multumesc mult pentru raspunsuri. Cat despre citatul D-voastra din lege mi se pare clar ca se refera la "folosirea normala" a cladirii si nu la "imbunatatirea sau modificarea" acesteia. Cum ar fi sa depozitez mobila in fata liftului sau sa pun lacat la uscatorie. Prin actiunea mea nu impiedic proprietarii sa foloseasca cladirea in mod normal. Ei vor folosi cladirea la fel de normal cum au folosit-o 20 de ani pana acum. Deoarece , mentionez ca tevile respective nu prezinta scurgeri, pierderi sau alte neajunsuri si sunt la fel de functionale ca atunci cand s-au montat.
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
elga50 a scris:

Va pune suma de plata (cota-parte din cheltuiala cu lucrarea) pe liste.
Platiti, bine, nu platiti, suma devine restanta care se penalizeaza si, in timp, daca prelungiti prea mult restanta, peste 90 zile puteti fi chemat in instanta pentru recuperarea acesteia.

Destul de interesanta abordarea aceasta, deoarece eu nu o sa permit efectuarea niciunei lucrari in apartamentul meu, astfel ca "restanta" va fi de fapt o plata a unei lucrari care nu s-a efectuat . Exista asa ceva ?
In alta ordine de idei, in cele 90 de zile se aplica penalizari ? Iar daca dupa 90 de zile sunt chemat in instanta, ce decizie va lua instanta ? Ma va obliga la plata, dar presupun ca imi va acorda si un termen pentru efectuarea platii.
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
OK, sa presupunem ca efectiv nu vreau sa fac aceasta investitie. Intreb acum invers, care sunt optiunile Asociatiei de proprietari ca sa ma oblige ?
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
Revin la subiect cu unele intrebari.
1. Principiul majoritatii se aplica la ce trebuie sa fac in apartament sau CU CINE trebuie sa fac ? Adica, mai exact, sa zicem ca eu as fi de acord sa schimb tevile respective din apartament, dar nu vreau sa fac aceasta lucrare cu firma agreata de asociatie, fiindca am o cunostiinta care mi-a oferit un discount consistent si o esalonare convenabila daca fac aceeasi lucrare cu firma lui.
2. In toamna oricum am de gand sa-mi dotez apartamentul cu centrala proprie, deci sa ma debransez. Investitia in coloana comuna de apa calda-incalzire devenind astfel total inutila pentru mine. Ce optiuni am ?
Răspuns la discuția Principiul majoritatii
Exista acest fond de reparatii la care bineinteles am contribuit si eu, dar dupa cate am inteles acesta se pastreaza pentru izolarea exterioara a blocului.