Buna ziua
In primul rand vreau sa va multumesc pentru faptul ca imiraspundeti la intrebarile mele si pentru rapiditatea cu care imi raspundeti. Avand in vedere mesajele anterioare tind sa cred ca am facut un lucru atat de grav incat nu mai pot face nimic care sa ma salveze de la concediere.
Dar cu toate acestea as dori sa va explic putin mai amanuntit cum sta treaba la firma la care lucrez..
Sunt angajata din data de 1 februarie 2008 ca operator calculator , dupa cateva luni de zile prin concurs am avansat la postul de corector , iar dupa alte 3 luni am avansat la postul de sef de tura la oficiu de calcul prin foarte multa munca si bunapurtare , acest post il ocup si in prezent dar nuami in acte deoarece in momentul in care am anuntat firma ca sunt insarcinata m-au mutat la postul de formator ( adica raspund de calitatea productiei si de persoanele noi care vin in firma- de perioada lor de proba) pe motiv ca postul de sef de tura prezinta prea mult stres pentru o femeie gravida , asa ca am o inlocuitoare.Tin sa precizez faptul ca la mine in oras firma are doar punct de lucru , iar sediul central este la Timisoara asa ca directoarele mari (* in numar de 2) trec pe la noi doar in vizita , asa ca seful meu direct este doar sefa din caransebes care a fost aleasa tot prin concurs dintre toti ceilalti.
In momentul in care am trecut la postulde formator miau spus ca trebuie sami modific programul pentru a fi prezenta pe ambele ture asta insemnad ca acum am programul de la 8 la 17 cu o pauza de o ora exact cumare si sefa mea si am cazut de comun acord ca acea pauza sa ne-o luam cate 10 minute tot la doua ore , odata cu ceilalti angajati pana se acumuleaza o ora , una dinte pauze fiind de 20 minute intre schimburi , firma fiind la iesire din oras neavand timp intro ora sa ajungem in oras ptr a manca ceva sau acasa..
Acum sa trec la incinta societatii , intradevar acel hol face parte din incinta societatii , iar noi ar trebui sa fumam , sa mancam si sa vb la telefon afara , deoarece inauntru nu avem voie nici in pauza nici in timpul programului sa facem aceste lucruri, dar sa fim seriosi iarna pe o vreme urata nu prea poti sa stai sa fumezi sau sa mananci afar asa ca noi toti neam adapostit in acel hol de ploaie sau ninsoare.
Acum cateva luni sa infiintat aceasta comisie de disciplina despre care va vorbesc si din care fac parte ca membru si au fost bagate doua persoane , una ca a fost prinsa fumand tot de doamna directoare in acel hol in timpul pauzei si careia i s-au retras din salr 5 la suta pe o perioada de 3 luni si a doua ca a fost gasita vorbind la telefon in timpul programului la doi metri de acel hol , afara si a fost data afara , noi ca membri a trebuit sa votam cum a votat si presedintele comisiei care este doamna directoare , nu am avut voie sa votam altceva , adica alta masura de contraventie deoarece ne spunea ca sfidam comisia de disciplina.. Deci dupa ei in pauza avem voie sa parasim incinta firmei si sa fumam afara in frig si ploaie , dar in timpul programului daca ai o urgenta in familie si trebuie sa raspunzi la tel inauntru nu ai voie deoarece primesti avertisment iar afara daca iesi te concediaza.
Acum sa revin la momentul in care am fost eu prinsa fumamd in hol.Trecuse pauza iar eu nu putusem sa ies deoarece avusesem de lucru , statusem in jur de 3 ore pe scaun incontinuu si mam gandit sa ies sa ma relaxez putin deoarece afara ningea si era frig mam gandit sa fumez o tigara in acel hol cand a intrat directoarea si ma vazut.
Eu ma intreb daca sunt impotriva ca noi sa fumam de ce nu au pus conditii la angajare - NEFUMATORI.
Acum sper sa intelegeti cam despre ce este vb si sunt tare curioasa daca mai este ceva de facut.
Va multumesc.
Deci in cazul in care angajatorul decide sami desfaca CIM , se poate face ceva pe cale legala si pentru asta tin sa precizez ca angajatorul nu a oferit angajatilor un spatiu amenajat pentru fumatori , iar locul in care am fost prinsa de directoare fumand este de fapt holul cladirii in care lucrez si care in actele de inchiriere ale spatiului nu este trecut ca facand parte din incinta societatii. Mai vreau sa precizez si faptul ca programul meu de lucru este de la 8 la 17 cu o pauza de o ora care mio pot lua cand vreau , dar in momentul in care am inceput sa lucrez la acest program am cazut de comun acord cu directoare , dar fara nici un document scris sa imi iau pauzele odata cu ceilalti angajati , adica din doua in doua ore cate zece minute, respectand acest program in momentul in care eram afar la tigara nu era pauza , dar parerea mea este ca avand in vedere ca sunt si gravida cred ca as putea sa imi iau pauzele cum vreau si cand vreau , oare este asa?
Va multumesc pentru sfaturi.
Tot eu , de mai sus deranjez , vad ca ai cunostinta de cauza cu prevedrile legale care se pot lua impotriva mea , spunemi te rog , chiar ma poate disponibiliza din functie?:">#-o
Dar daca inainte de a fi acea comisie de disciplina imi prezint concediul prenatal , mai poate sami faca ceva?
Buna ziua
In primul rand vreau sa va spun ca este foerte interesant acest site si vreau si eu niste raspunsuri daca se poate mai urgent.
Sunt angajata pe perioada nedeterminata de un an de zile , intro functie de conducere(sef de tura - echipa , intro firma) si sunt insarcinata in 7 luni.
Pana azi totul era bine si frumos la servici , dar spre ghinionul meu si din prostia mea astazi am facut un lucru necugetat , am fost prinsa de directoarea societatii fumand o tigara in incinta firmei.Stiu ca veti spune ca nu am voie sa fumez cat sunt gravida , dar mai trag si eu cate una , si in pauza avand altceva de lucru am iesit in timpul programului.Pentru acest lucru am fost bagata in comisia disciplinara impreuna cu alte 8 persoane care erau cu mine.
Intrebarea mea este daca pot sa fiu data afara din cauza aceasta fiind insarcinata.Tin sa mentionez faptul ca regulamentul de ordine interioara pe care lam si semnat scrie ca fumatul in incinta societatii este abatere disciplinara grava.
Va rog sami raspundeti cat de urgent se poate.