Va rog mult de tot, daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Tatal meu(decedat acum 2 ani)a lasat un testament scris de mana prin care imi lasa un apartament de 2 camere, cel in care a si locuit pana in momentul decesului la 90 ani. L-am intretinut, l-am ingrijit si am facut numeroase investitii in apartamentul in cauza. Nu am deschis pana acum succesiunea la nici un notariat. Mai am un frate care este si cetatean italian, plecat de >35 ani din tara si care in urma divortului dintre parintii nostri(acum 40 ani) nu a mai dorit sa stie nimic de tatal lui. De mai bine de 30 ani nici nu a venit macar in Romania. Desi stiam ca am un frate, nu am vrut sa il chinui pe batran cu contract de vanzare cumparare pe apt, crezand ca din moment ce nu a dorit macar sa ii trimita o felicitare in 35 ani, nu va avea pretentii la nimic. Surpriza a fost ca la 2 luni dupa deces, fratele a venit brusc in tara cerandu-si drepturile. Va rog tare mult sa imi spuneti ce pot face pentru a obtine ceea ce a dorit tatal meu, avand in vedere ca detin acest testament scris de mana si ca fratele meu nu are dpv moral nici un drept(nu a avut nici o contributie materiala sau umana la situatia batranului si batranul a dorit ca acesta sa nu primeasca nimic). Exista martori care pot atesta cum l-am ingrijit, care stiu ca fratele nu a venit in tara in 30 ani, dar nu stiu cum este mai bine sa procedez. Daca deschid succesiunea trebuie sa declar ca am un frate, numele etc?Daca ajungem in instanta care sunt sansele de reusita?