Urmeaza sa incep o actiune de divort. Este vorba de un divort cu partaj si doi copii minori. Doresc ca acesta sa se faca prin mediere. Sotul este momentan de acord, insa intre noi este o lipsa totala de comunicare. As dori sa inteleg in primul rand ce presupune custodia comuna. Eu doresc ca cei 2 copii sa ramana la mine, tatal sa aiba drept de vizita dar sa nu vina zilnic, sa ii dea peste cap. Daca domiciliul tatalui este f aproape dupa divort si ne va iesi in cale zi de zi nu va fi benefic ptr copii. Exista posibilitatea de a ramane in casa impreuna cu copii, insa material nu imi permit, apartamentul fiind luat cu credit iar salariul meu este destul de mic. Nu vreau sa ma lupt ptr casa ci ptr a le pastra copiilor mediul familiar. Ce sanse am sa pastrez copii in primul rand, casa, dar si sa limitez contactul tatalui cu copii la vizite regulate? In cazul in care este de acord sa ma lase in casa sunt obligata sa il despagubesc?
Odata inceputa actiunea de divort il pot obliga sa paraseasca locuinta pana la stabilirea partajului? Prezenta lui in casa imi provoaca disconfort psihic, face tot posibilul sa ma enerveze si ma aduce in stadiul de a ma pierde cu firea. Este rautacios, chiar machiavelic si m-a adus in pragul depresiei. Poate invoca acest lucru (ca sunt depresiva) in instanta, in cazul in care se va ajunge acolo?
Legat de mediere, ce conditii legale pot impune eu astfel incat sa imi justific dorintele prezentate mai sus?
Daca medierea nu va avea succes, se va ajunge in instanta si probabil ca el isi va angaja un avocat. In cazul in care nu imi permit financiar un avocat ce pot face?