Va multumesc foarte mult pentru raspunsul oferit.
Fratele meu nu are nici un martor care poate afirma ca a stat acasa pentru ca el locuieste singur in Bucuresti .
Despre pozitia partii vatamate daca este dispusa sa-si retraga plangerea nu stiu deocamdata. Si probabil fratele va afla dupa prima confruntare cu victima in fata politiei.
Dar o alta intrebare ar fi. Deci daca el nu poate aduce dovezi relevante si daca va plati amenda exista vreo posibilitate sa nu ramana cu cazier?
As avea o intrebare in legatura cu un caz de procedura penala.
Povestea este urmatoarea. Fratele meu a primit o citatie in luna Octombrie sa se prezinte la politie pentru ca i s-a inaintat un proces penal pentru faptul ca luna Iulie 2008 ar fi mers pe la pasaj-ul Izvor insotit de o alta persoana in masina si ar fi avut o altercatie in trafic si ca cel care-l insotea in masina ar fi coborat si i-au fi tras un pumn si l-ar fi amenintat pe soferul-ui din masina din fata . Sofer-ul vatamat ar fi fost in masina cu inca trei fete care sunt martore in acest dosar. Desi sofer-ul vatamat a depus a doua zi la politie plangere si a reclamat nr masinei fratelui meu, politia l-a contactat pe fratele meu dupa doua luni. Din spusele fratel-ul el nu a facut asa ceva si in seara aceea la 23pm ora cand s-a intamplat acident-ul ( Duminica) ar fi fost acasa. Problema este ca el locuieste singur in Bucuresti si ca in seara respectiva a stat singur si s-a uitat la filme ptr ca adoua zi lucra de dimineata.
Si-a angajat un avocat si acum trebuie sa aduca dovezi daca nu proces-ul penal merge in continuare.
Intrebarea mea este: Cum se poate apara intr-un asemenea caz de nevinovatie si as fi recunoscatoare daca imi puteti da cateva sfaturi juridice sau ce dovezi legale poate prezenta ptr a se apara intr-un proces penal.