avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Voican

Activitate Adrian Voican

Răspuns la discuția de ce ?
Deci se afla inca in cercetare la politie?Daca raspunsul este da atunci latura civila o veti rezolva doar dupa solutionarea laturii penale sau odata cu aceasta in instanta de judecata
Răspuns la discuția de ce ?
Dosarul penal s/a solutionat?
Răspuns la discuția Declaratie falsa
Da puteti fi cercetat pentru comiterea infractiunii de marturie mincinoasa fapte prevazuta si pedepsita de art.260 din Codul Penal
Răspuns la discuția buna
Art.616 din C.Pr.civila "daca la termenul de judecata, in prima instanta, reclamantul lipseste nejustificat si se infatiseaza numai paratul, cererea va fi respinsa ca nesustinuta."
Răspuns la discuția Accident rutier soldat cu victime
Simpla impacare cu partile vatamate nu presupune obligatoriu aplicare unei sanctiuni cu suspendarea executarii pedepsei
Răspuns la discuția taxa timbru partaj
Partajul se dezbate la notar sau la instanta de judecata?
Răspuns la discuția politisti de frontiera arestati
In opinia dvs. acest flagel al coruptie nu este un pericol pentru societate?
Doar avocatii lor care cunosc probele din dosar stiu ce-l mai bine ce se poate face
Legea 100/2010 se refera la impadurirea terenurilor degradate.
Sa intelegem cu scuzele de rigoare ca in opinia dvs c.j. se ocupa de impaduriri, sau care ar fi legatura acestei legi cu aceasta onorabila profesie?
Răspuns la discuția inmatriculari auto
Atat timp cat autoturismul este inmatriculat intr-un stat al U.E.puteti circula fara nici o problema in Romania membra a UE
Legiuitorul acorda mamei posibilitatea de a introduce actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei, de regula, in termen de 1 an de la data nasterii copilului. Anterior acestui moment orice cerere introdusa in acest sens va fi respinsa ca prematura.
Art. 60 alin. 1 Codul Familiei: "actiunea pentru stabilirea paternitatii din afara casatoriei poate fi intentata inainte sau dupa nasterea copilului, dar cel mai tarziu in termen de un an de la nasterea copilului."
In cazul in care tatal nu recunoaste copilul se apeleaza la probe pentru dovedirea filiatiei: martori, inscrisuri, marturii, teste serologice (grupe de sange) precum si genetice (profil ADN - amprenta genetica).
Pentru admiterea actiunii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.
Indiferent ca paratul recunoaste copilul ca fiind al sau la prima zi de infatisare, fie ca nu face o astfel de recunoastere, sunt aplicabile dispozitiile Codului de Procedura Civila, potrivit carora cheltuielile de judecata vor fi suportate de parat pentru ca el se afla in culpa procesuala: nu si-a recunoscut copilu,l ceea ce a dus la cheltuieli in vederea recunoasterii filiatiei, cheltuieli suportate de mama copilului.
Hotararea judecatoreasca prin care se stabileste paternitatea din afara casatoriei produce efecte si pentru trecut: de la conceptie copilul este considerat al tatalui.
Daca paternitatea a fost stabilita, copilul va avea aceeasi situatie legala fata de parinte si fata de rudele lui ca si un copil din casatorie, de unde si urmatoarele efecte cu privire la nume, locuinta, succesiune, obligatia de intretinere, exercitarea drepturilor parintesti precum si alte drepturi .
Copilul nascut din parinti necasatoriti va purta numele de familie al parintelui fata de care filiatia a fost mai intai stabilita sau parintii vor hotari daca va lua numele unora dintre ei sau numele lor reunite.