avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate Floripan2005

Activitate Floripan2005

Buna ziua
In luna mai am beneficiat de somaj,in urma unui contract pe durata determinata
In luna iunie,am solicitat suspendarea somajului,deoarece m.am angajat dar cu contract pe perioada nederminata
Dupa acest contract,am avut un alt contract pe perioada determinata de 2 luni
In luna septembrie,am solicitat reluarea somajului,dar mi sa spus de catre fei de la Ajofm,ca nu se poare deoarece contractul din luna iunie,a fost pe perioada nederminata,si sa incetat cu acordul partilor
Este posibil asa ceva,odata ce in iulie si august am avut contract pe perioada determinata,plus ca am stagiul de cotizare de 1 an in ultimii 2?
Daca ma angajez iar,cu contract determinat mai mic de 12 luni,pot beneficia de reluarea somajului?
Va multumesc
lucrezi intro firma de 6 ani,cu contract pe perioada nederminata.de luna viitoare voi fi "reangajat"dar cu contract pe perioada determinata de 6 luni.intreberile mele sunt:
1.daca am drept de somaj dupa incetarea contractului pe perioada determinata
2.daca firma este obligata sau nu,sa-mi acorde somaj
3.care ar fi suma pe pe care o pot lua din ajutorul de somaj
4.daca sunt obligat ca in perioada somajului,sa ma angajez la o alta firma
5.cum pot obtine garantia firmei,ca la sfarsitul contractului pe perioada determinata,ma va da in somaj.
mentionez ca lucrez la un punc de lucru al firmei,punc de lucru care are,se pare,activitate sezoniera.nu stiu cat de mult poate influenta acest lucru situatia in care ma voi afla,cea mentionata mai sus.astept raspunsuri.va multumesc anticipat