avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate syberia_sims

Activitate syberia_sims

Răspuns la discuția Accident rutier - fara permis
Multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Accident rutier - fara permis
Multumesc pentru promptitudine.
In cazul in care nu a cerut reabilitarea si fapta inca mai exista in cazierul lui ce se intampla cu pedeapsa pe care o va primi acum? se vor cumula anii de inchisoare sau exista posibilitatea ca el sa primeasca si acum suspendare?

Accidentul s-a produs strict din vina conducatorului auto. Prietenul meu stie foarte bine sa conduca - nu il scuz dar vreau sa intelegeti acest lucru. Alte circumstante l-au impiedicat sa nu isi ia permisul auto (lipsa banilor de ex.)

Buna ziua,

Un prieten de-al meu a avut accident aseara.
Conducea o motocicleta inmatriculata dar nu avea permis. a mai fost prins conducand fara permis in anul 1999 - mai exista aceasta fapta la el in cazier? - in 1999 a primit pedeapsa cu suspendare - se va adauga pedeapsa primita atunci la pedeapsa de acum?

Accidentul s-a produs din cauza conducatorului auto care nu s-a asigurat la trecerea de pe banda 2 unde era coloana de masini pe banda 1 care era libera si pe care venea prietenul meu. Acum el este in spital cu o coasta rupta si rani interne. Va avea zile de spitalizare.

Ce se intampla in acest caz?
Ce pedeapsa va primi prietenul meu si ce poate sa pretinda de la conducatorul auto?

Este destul de urgent. Multumesc
multumesc pentru raspunsuri.

Intr-adevar, spune contractul canu este necesara instiintarea in prealabil a debitorului sau a garantului DAR conform legii 99/1999 Art. 82 alin 4 (4) Banca este obligată sa înstiinteze debitorul, în termen de 24 de ore, despre fiecare actiune întreprinsă în legatura cu contul sau si va proceda la deblocarea conturilor acestuia imediat ce vor fi plătite sumele pretinse de creditor.

de ce nu am fost instiintata de banca la care am eu credit de blocarea contului? Nu pot sa platesc rata mea din cauza blocarii contului => vor exista penalizari pana la solutionarea problemei. Pot sa folosesc acest articol pentru evitarea platii acestor penalizari catre banca la care am credit?

Cum dovedesc ca domnisoara are venituri nedeclarate si ca este in capacitate de plata? sau de asta se ocupa efectiv executorul judecatoresc?
Buna ziua,

Acum doi ani am girat pentru un credit de nevoi personale unei "prietene" si am semnat un contract de garantie reala mobiliara asupra creantelor existente si viitoare - contract cu titlu executoriu.
Persoana respectiva nu a platit.
Cam la aceeasi data am facut si eu un credit ce nu necesita girant.
La inceputul lunii acesteia am mers sa-mi platesc rata la banca si am aflat ca am pusa poprire pe cont. Defapt pe toate conturile. Am sunat la banca la care eram girant si mi-au dat numarul executorului bancar. Am vorbit cu executorul bancar intrebandu-l de ce nu m-a anuntat ca imi va pune poprire pe conturi, acesta raspunzand nonsalant ca nu era nevoie sa ma anunte - ca nu e obligat.Contractul respectiv se supune legii 99/1999.

Intrebari:
1. De ce nu am fost anuntata de poprire de una din banci?
2. Ce este de facut in cazul in care domnisoara nu are de gand sa plateasca:
a. sa platesc si sa o dau apoi in judecata
b. sa nu platesc si sa apelez la un executor judecatoresc - se poate fara sa platesc eu inainte?
c. sa platesc si sa apelez la un executor judecatoresc in cazul in care contractul are titlu executoriu.
d. alte idei.

Mentionez ca domnisoara face naveta Romania - Suedia si are venituri (" neimpozabile ") nedeclarate.

Este vorba de o creanta de 5100 RON. Eu am salariu de 1000. Ce fac?

Multumesc.