ceea ce spuneti aici seamana mai mult a mongolia-kazakstan are doar dreptul .
nu am acces,nu am drepturi..doar obligatii .asiguratorul ,din ce spuneti ,are mai degraba drepturi sa ceara,sa stea cu mana intinsa.stiti cumva cum e legislatia europeana in acest sens?se pare ca suntem europeni si anumite reguli trebuiesc respectate si in romania.
am sunat si azi la asa-zisul asigurator care e o cea mai mare firma si totdata cea mai nesimtita din romania si mi s-a inchis telefonul fara sa asculte.adica a ridicat receptorul si a inchis.asta e bcr-ul!!!
cu tot respectul pt dvs si parerile ce le aveti lucrurile scapa de sub control daca nu se implica mai mult consumatorul(pagubitul,patitul,prostul etc).raspunsurile sunt cu oarecare subanteles(unele) dar exista ceva mai mult de atat.voi cauta mai departe.
va multumesc pt promptitudinea dvs.
ca sa lamuresc un lucru am de adaugat.am tot sunat la service si am obtinut si eu un fwd pe mail a devizului si data respectiva.asiguratorul a recunoscut ca a primit devizul si ca asa cum spuneti sunt pra ocupati sa isi dea acceptul.au zis ca nu e nici o problema la dosar pt care sa se amane.deasemeni i-am intrebat daca nu cumva trebuiau sa isi dea acceptul in 48 ore de la primirea devizului...si au confirmat.din auzite am inteles ca este o lege internationala cu referire la termenul limita pe asigurarea casco in vederea eliberarii acceptului.asa e?
sa ma inarmez cu rabdare?!daca intarziu cu plata la asigurator masina nu mai este asigurata.nu?si acolo e un termen de 1 min se pare.adica la ora 24 a datei scadente expira.atunci cum sa am rabdare?banca trimite scrisoare de amenintare etc etc...sistemul este facut sa ii protejeze doar pe unii.
daca stie cineva de legea in care se specifica termenul limita va rog sa imi spuneti si mie.in privinta asiguratorului e simplu.il schimb la data scadenta.
va og sa imi spuneti care este terminul limita ,daca este,in care asiguratorul tr sa isi dea acceptul de plata catre service-ul ce a efectuat reparatiile dupa primirea devizului.
si daca ,convenind cu vanzatorul ,ca pana la momentul vanzarii-cumpararii sa il fac locuibil pe propria cheltuiala
adica sa investesc in imobil pana la finalizarea lucrarilor,se poate aplica cota redusa?
Imi puteti spune daca apartamentele la rosu se incadreaza in aceasta lege?Vanzatorul-constructor mi-a spus acest
lucru si as dori un raspuns la aceasta problema.
Sunt in situatia multora de aici.Am incheiat un antecontract in 2008 cu o suma in care este inclus TVA,am achitat 20% la semnare si restul ar urma sa achit la incheierea contractului si implicit la preluarea imobilului.De atunci s-a prelungit termenul de livrare cu cateva luni...Apartamentul pe care l-am contractat ar trebui sa fie livrat la cheie dar am solicitat acum sa il iau la rosu sau cum ii zic ei la gri(stadiul actual)Motivatia mea este calitatea finisajelor pe care le-am vazut in showroom si pretul lor.Verbal ,initial au fost de acord si mi-au spus ca imi vor face un calcul al pretului la rosu urmand sa suport materialele care fac diferenta intre la 'rosu' si stadiul actual(inchidera apartamentului cu BCA si cei din interior).Am plecat din tara si ei au comunicat sotiei o suma fabuloasa (peste11000 euro) pentru acele materiale,manopera,transport cu care nu prea am fost de acord gasind-o exagerata.Am facut o cerere in scris sa imi faca un calcul pt aprtamentul in stadiul actual adica acele materiale sa fie incluse in pretul ap. astfel ca sa beneficiez per total de TVAacesta altfel ar trebui sa platesc materialele cu un alt TVA.Credeti ca e normal sa solicit facturile respective daca nu vor sa includa in pretul final si aceste materiale care de fapt fac parte din apartament?Apoi,in legatura cu TVA de 5% au spus ca il aplica doar pe restul de plata.Aici cred ca e clar ca la momentul incheierii ctr V-C sa faca calculul pe tot ap si nu doar pe bucati.As vrea sa ma lamuriti cum se tratea o astfel de problema pt ca am impresia ca cei care o complica sunt ei.Sincer sa fiu as cere returnarea avansului dar nu e prevazut in contract decat daca prin neprezentarea la final mi se restituie avansul -15% in termen de 30 zile.As avea vreo sansa sa cer acel avans-15% acum si sa si-l obtin curand?
Asa cum am spus la inceput sunt plecat din tara si nu pot decat sa astept acum decat sa imi aprobe cererea de oprire a lucrarii si sa o continui din fonduri proprii. Acum ca am cerut si parerea dvs de experti pt ca nu vreau sa complic lucrurile si mai mult decat sunt in tara noastra.
Va multumesc anticipat si va urmaresc cu ineteres de departe.