avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare casco.acord de plata a devizului.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare casco.acord de plata a devizului.

va og sa imi spuneti care este terminul limita ,daca este,in care asiguratorul tr sa isi dea acceptul de plata catre service-ul ce a efectuat reparatiile dupa primirea devizului.
Cel mai recent răspuns: claudiu32 , utilizator 21:35, 9 Iulie 2010
Intre asigutarator si firma ce face service-ul se incheie o convenţiei de colaborare prin care asiguratorul se obliga să achite după ce s-a dat acceptul de plată în baza devizului de reparaţie, iar decontarea se va face în intr-un anumit numar de zile lucrătoare de la data primirii facturii de către Asigurător, de la unitatea reparatoare.
Aceste termene sunt diferite de la firma la firma. In general termenul pt acceptul de plata este de 5 zile lucratoare iar termenul de plata de 15 zile lucratoare de la momentul depunerii ultimului act la dosar. In rest aveti informatii de la consultantul Daniel Coman.
O cale mai scurta este ca devizul sa fie "transportat" de asigurat/pagubit, de la reparator la asigurator pentru obtinerea acceptului, dupa care il returneaza reparatorului, cu viza de accept, acesta efectueaza reparatia, emite factura si (functie de uzante) trece si termenul limita de plata.Presupunand ca devizul a fost emis conform notei de constatare reparatii intocmita de asigurator, nu ar exista motive de refuz sau tergiversari.
Marea problema e ca, atunci cand ai un accident si ti s-a avariat masina, ai multa bataie de cap cu toata lumea, pana vezi problema rezolvata: cu asiguratorii, cu service-urile, cu magazinele de piese auto, etc.#-o
Asa ca, e de preferat sa te inarmezi cu multa rabdare si tenacitate sa rezolvi situatia, in nici un caz sa nu stai ca un print si sa astepti ca asiguratorul sa te sune , sa te lamureasca si sa te ajute, ori de la service, intrucat vor da vina unii pe altii, chiar daca exista contracte ferme intre ei , de unde se castiga f. multi bani.

Asa ca, dupa ce service-ul isi face treaba si intocmeste calculatia ( mai intotdeauna "umflata") clientul il ia si il duce la inspectorul de daune; il va intreba pe acesta cand sa vina sa ia acceptul pentru service si sa il duca personal; mereu veti intalni o persoana importanta, ocupata peste poate , care nu are timp niciodata sa lamureasca clientii ( inspectorul) si care va va da un raspuns evaziv, de genul, incercati peste vreo trei zile, poate maine, etc. asa ca sunati mai intai insistent, pana veti auzi vocea cristalina a inspectorului. Daca va cheama, va duceti imediat ( caci s-ar putea sa fie plecat pe teren si daca il "pierdeti" , greu veti mai da de el...), cu acceptul in dinti, mergeti la service si, in sfarsit, vi se va elibera masina. In speranta ca veti fi multumit de reparatie, puteti considera ca ati rezolvat problema.......=D>
va multumesc pt promptitudinea dvs.
ca sa lamuresc un lucru am de adaugat.am tot sunat la service si am obtinut si eu un fwd pe mail a devizului si data respectiva.asiguratorul a recunoscut ca a primit devizul si ca asa cum spuneti sunt pra ocupati sa isi dea acceptul.au zis ca nu e nici o problema la dosar pt care sa se amane.deasemeni i-am intrebat daca nu cumva trebuiau sa isi dea acceptul in 48 ore de la primirea devizului...si au confirmat.din auzite am inteles ca este o lege internationala cu referire la termenul limita pe asigurarea casco in vederea eliberarii acceptului.asa e?
sa ma inarmez cu rabdare?!daca intarziu cu plata la asigurator masina nu mai este asigurata.nu?si acolo e un termen de 1 min se pare.adica la ora 24 a datei scadente expira.atunci cum sa am rabdare?banca trimite scrisoare de amenintare etc etc...sistemul este facut sa ii protejeze doar pe unii.
daca stie cineva de legea in care se specifica termenul limita va rog sa imi spuneti si mie.in privinta asiguratorului e simplu.il schimb la data scadenta.

Alte discuții în legătură

Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco: gazare auto piccione piccione Buna ziua, Am gasit masina gazata in parcare, firma de asigurari mi-a dat o hartie de intrare in reparatie cu mentiunea ca sa fie intrebati de service ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri rca dianapanaite dianapanaite Pe un drum naţional din România am fost lovită din spate de un TIR care n-a reuşit să oprească la timp. După vizita la poliţie, şoferul TIR-ului a ... (vezi toată discuția)