Am fost reclamat la politie pentru deranjarea linistii publice de catre un singur vecin (locuiesc la bloc la etajul 2) din pricina unui sistem Home Cinema pe care il am amplasat intr-o camera ce are un perete vecin cu apartamentul dansului. Am dat sunetul cat se poate de incet pentru a nu deranja in continuare persoana in cauza dar am fost reclamat pentru a doua oara cu aceleasi acuzatii. Am incercat sa vorbesc cu vecinul in cauza pentru a rezolva problema si nu am ajuns la nici un rezultat.
Vreau sa stiu care este raportul dintre dreptul de folosinta rezultat din urma celui de proprietate si modul in care 61 din 1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala defineste tulburarea linistii publice atunci cand sursa sonora este folosita in parametrii normali fara intentia de a cauza pagube de orice natura si daca in cazul meu se pote vorbi de perturbarea dreptului de folosinta asupra aparatului (nu am unde sa mut sistemul, iar daca il dau mai incet va trebui sa stau langa boxe sau sa imi iau casti, rezultat care ar face situatia cat se poate de anevoioasa).
De asemenea vreau sa stiu daca un singur reclamant se incadreaza si poate fi considerat "public" in sensul dat de legea 61 din 1991atata timp cat casa mea nu este bar, nu am dat petreceri si nu am produs sunete de acea natura si daca legea 61, decizia autoritatilor in baza acestei legi sau initiativa vecinului meu pot fi atacate in instanta pentru rezolvarea problemei, deoarece ma consider fericit ca nu il deranjaza masina de spalat care este mult mai zgomotoasa decat Home Cinema-ul si va dati seama la ce rezultat as fi ajuns, cu atat mai mult cu cat nu vad vreo diferenta intre cele doua aparate atata timp cat sunetul este tot sunet iar intensitatile sunt mai mult decat comparabile.
Vreau sa mai precizez ca ma inteleg bine cu vecinii de pe scara si ca vecinul in cauza a mai reclamat la politie pe cel de la etajul 1(sta sub dansul) cu aceleasi acuzatii.