John_Doe__ a scris:
De asemenea vreau sa stiu daca un singur reclamant se incadreaza si poate fi considerat "public" in sensul dat de legea 61 din 1991atata timp cat casa mea nu este bar, nu am dat petreceri si nu am produs sunete de acea natura si daca legea 61, decizia autoritatilor in baza acestei legi sau initiativa vecinului meu pot fi atacate in instanta pentru rezolvarea problemei, deoarece ma consider fericit ca nu il deranjaza masina de spalat care este mult mai zgomotoasa decat Home Cinema-ul si va dati seama la ce rezultat as fi ajuns, cu atat mai mult cu cat nu vad vreo diferenta intre cele doua aparate atata timp cat sunetul este tot sunet iar intensitatile sunt mai mult decat comparabile.
Intrebarile pe care vi le puneti ar putea fi valabile pt art 29 al acelei legi, dar in art 28 se precizeaza clar : "tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;" fara a mai fi facuta vreo distinctie.
Poate fi atacata in instanta cu contestatie decizia autoritatilor de a va amenda (1000 RON in cel mai rau caz) - in general stiu ca se dau mai greu aceste amenzi, de obicei se completeaza doar un p-v de avertisment pentru citez "ascultare de muzica la intensitate mare" (nu imi apartine formularea)
ps
Masina de spalat emite zgomote care sunt situate tot pe niste frecvente joase, dar totusi sunt greu comparabile cu cele emise de subwooferele cu care sunt echipate in general sistemele home cinema de ex, rezonanta basilor, fiind si amplificata, este cel mai greu de oprit de peretii destul de subtiri ai blocurilor.