avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Muzica tare, casa la tara
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Muzica tare, casa la tara

Buna ziua, ce pot pati si cum trebuie sa remediez problema?
Am vecinul de vis-a-vis cu el vorbesc inainte de a da un party acasa :justcuz: , este exact vecinul de peste drum . in dreapta lui mai are un vecin , iar in stanga inca doi din care cel de-al doilea cred ca este suparat :sorry: din cauza muzicii.
In stanga mea nu am vecini 100 m ,dar in dreapta am un vecin ,ce imi este ruda ,dar nu vorbim , la 50 ,aproape 80 , el este singurul care a facut reclamatie la politie si a dat declaratie scrisa ,dar cu anonim(in ziua de azi afli =D> ) . Totusi vecinul din fata nu este deranjat de muzica , doar de bass , ii dardaie putin geamurile... totusi cel de la 80 metri ce deranj sa mai aiba #-o ? Nu are casa taraneasca X-( , este izolata si are termopan...Ce ma sfatuiti sa fac ? Am auzit ca sunt N Db pe care nu trebuie sa ii depasesti :O , cine vine sa masoare Db la vecini ? Totusi muzica nu se aude tare, cu geamurile inchise deaea se aude , doar daa deschid geamurile se aude muzica de la 18 stalpi distanta de mine ...dar stau cu geamurile inchise mai tot timpul.

Nu stiu in ce categorie sa pun intrebarea , voi pune la discutii diverse - raspunsuri in comunitate si daca nu e bun rog a fi indrumat.
Ce ma sfatuiti sa fac ?

Sa dati muzica aia mai incet cat sa nu deranjati pe nimeni, nu e nimeni obligat sa asculte muzica, ca ii fortati dvs.
Ati inteles gresit ca poti sa ai un maxim de decibeli, maximul e dat de vecin- el e sonometru, il deranjeaza , dvs luati amenda.
Intensitatea sunetului o masoara garda de mediu, daca ar fi vb de poluare fonica.

ordinul 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica ( emis de ministerul sanatatii) privind mediul de viata al populatiei prevede la art 16
(2) Pentru locuinte, nivelul de presiune acustica continuu echivalent ponderat A (LAeqT), masurat in timpul zilei, in interiorul camerei cu ferestrele inchise, nu trebuie sa depaseasca 35 dB (A) si, respectiv, curba de zgomot Cz 30. In timpul noptii (orele 23,00-7,00), nivelul de zgomot LAeqT nu trebuie sa depaseasca 30 dB si, respectiv, curba Cz 25.


Art. 2
Normele de igiena si sanatate publica sunt obligatorii, potrivit legii, pentru toate unitatile din sistemul public si privat, precum si pentru intreaga populatie.

Art. 3
Nerespectarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei atrage raspunderea disciplinara, administrativ-materiala, civila ori, dupa caz, penala, in sarcina persoanelor vinovate de abaterile savarsite.


Dvs luati amenda in baza legii 61/91
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), pct. 5)-7), pct. 8)-10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) şi pct. 32);

26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema , in opinia mea vine dela sunetele joase , de la bass.
Chiar daca avem impresia ca nu deranjam pe nimeni pentru ca noi ascultam muzica , vecinii vor auzii cu preponderenta bassul pentru ca acesta este atenuat cel mai putin de inchiderea geamurilor si de izolatia peretilor, sunetele inalte si medii ramanand doar deliciul celor din incinta in care este prezenta sursa.
De altfel infrasunetele si sunetele de joasa se propaga la o distanta de sute de km. ,vezi sunetele prin care comunica balenele.
Chiar daca noi nu auzim infrasunete , sunetele joase de cateva zeci de Hz. pot deranja anumite persoane sensibile la aceasta gama de frecvente.
INCERCATI SA REDUCETI NIVELUL BASSULUI la o limita acceptabila..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita legala zgomote in spatiu comun la bloc in decibeli. victor1906 victor1906 Buna ziua. Care este limita legala volum ton , zgomot , la bloc , in decibeli , si intervalul de timp giornalier pt. a putea sa ascult muzica cu volumul mai ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)
Zgomot deranjant silviu1958 silviu1958 La demisolul blocului in care locuiesc se gaseste o firma care are amplasate mai multe ventilatoare care functioneaza continuu 24 de ore, facand un zgomot ... (vezi toată discuția)