Puteti sesiza DJSP si Ag. de mediu in scris cu nr. de inregistrare/ data pentru zgomotul produs cu referire la Ordinul nr. 119/2014 al Ministerului Sănătății pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
Art. 16
(1) Dimensionarea zonelor de protecţie sanitară se va face în aşa fel încât în teritoriile protejate vor fi asigurate şi respectate valorile-limită ale indicatorilor de zgomot, după cum urmează:
a) în perioada zilei, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (AeqT), măsurat la exteriorul locuinţei conform standardului SR ISO 1996/2-08, la 1,5 m înălţime faţă de sol, să nu depăşească 55 dB şi curba de zgomot Cz 50;
b) în perioada nopţii, între orele 23,00–7,00, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (LAeqT), măsurat la exteriorul locuinţei conform standardului SR ISO 1996/2-08, la 1,5 m înălţime faţă de sol, să nu depăşească 45 dB şi, respectiv, curba de zgomot Cz 40.
(2) Pentru locuinţe, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (LAeqT), măsurat în timpul zilei, în interiorul camerei cu ferestrele închise, nu trebuie să depăşească 35 dB (A) şi, respectiv, curba de zgomot Cz 30. În timpul nopţii (orele 23,00–7,00), nivelul de zgomot LAeqT nu trebuie să depăşească 30 dB şi, respectiv, curba Cz 25.
Puteti contacta o firma autorizata (gasiti pe internet) sa efectueze determinari de zgomot si vibratii si care contracost va emit buletine de determinare noxe. Cu aceste buletine, daca noxele sunt depasite puteti deschide actiune in instanta.
Puteti sesiza politia si primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru deranjarea linistii si ordinii publice cu referire la Legea nr. 61/ 1991 republicata.
Legea o gasiti aici:
[ link extern ]
Vedeti art.2 pct.25-27.