avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema privind deteriorarea blocului de la zgomot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic

buna seara,

am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice sunet din apartamentul meu.

fac precizarea ca vecinul meu locuieste la parter. intr-o zi, o vecina de la etajul 2 a chemat politia (sa va dati seama cat de tare se aude muzica). politia a avertizat vecinul galagios si atat...asta e...

ulterior am facut plangere la politie. timp de o luna a tot venit echipajul de politie la diverse ore. politistii au stat de vorba cu vecinii, dar vecinul galagios nu a facut pic de zgomot.
politia m-a anuntat ca in momentul cand voi mai fi deranjata de vecin sa sun si va fi trimis un echipaj.

acum, vecinul face zgomot max 30 min...la intervale diverse, astfel incat pana sun, pana vine politia, nu se mai aude nimic.

intrebarea mea este: la ce institutii sa ma mai adresez avand in vedere ca de la atata vibratii produse de zgomot cred ca si structura de rezintenta a blocului are de suferit.
asociatia de bloc poate face demersuri la vreo instituie pt a fi constata efectul negativ la zgomotului asupra structurii de rezintenta a blocului?

care este dispozitia legala care prevede nr de decibeli acceptati in spatii de locuit si de la ce putere a sunetului se poate considera ca pot fi produse pagube imobilului?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: tiniza , utilizator 22:59, 25 Noiembrie 2015
Legea 61/1991 republicată în 2014 sancționează încălcarea normelor de conviețuire socială.inclusiv cele privitoare la tulburarea liniștii.
PS- nimeni nu poate să creadă că vibrațiile produse de o muzică poate determina deteriorarea structurii de rezistență a unui bloc.
Prin urmare această motivare nu va ține însă faptul că sunteți deranjat(ă) ca vecin de intensitatea acesteia , este un alt aspect care apare ca rezolvare în L.61/1991.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna seara,

multumesc pt raspuns.

si totusi exista o norma legala pt locatiile in care se asculta muzica tare...respectiv baruri, cluburi, etc..

si cred ca exista si o legatura intre vibratiile produse de zgomote puternice si deteriorarile imobilelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pile la politie Costica33 Costica33 De fiecare data cind sun la politie pentru deranjarea linistii publice, inainte sa vina echipajul, muzica la maximum se inchide de catre vecinul meu care face ... (vezi toată discuția)
Cu ce pot sa masor decibelii? marielamotte600 marielamotte600 Cum pot sa stiu cati decibeli are sunetul unei boxe PC date la maxim in functie de watii ei? Stiu ca exista sonometre. (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)