t.simona a scris:
Conform normelor la CF pct 22 mentionat anterior de catre mine regularizarea se face asa cum este precizat acolo, mai ales ca exista chiar si un calcul matematic. Exemplul pe care mi-l solicitati nu vi-l pot da pentru ca incalca legea, si ar insemna sa incasati de la clienti sume in cazul majorarii cursului si sa restitiuti sume in cazul micsorarii.
Raspunsul pe care-l aveti de la finante este numai orientativ, nu este act administrativ si nu este opozabil teritor, cum chiar ei se exprima la finalul unor raspunsuri pe care le emit. Deci procedati cum credeti de cuviinta, poate aveti noroc in eventualitatea unui control (din pacate si asa se pune citeodata problema), dar trebuie sa luati in calcul, dupa umila mea parere, raspunderea pe care o aveti in functie de calitatea pe care o detineti la firma.
imi cer scuze se pare ca m-am facut inteles gresit.
Eu sunt un posibil beneficiar al acestei ordonante nu firma sau vanzator si m-am bucurat de raspunsul dumneavostra pentru ca s-a vehiculat intr-un model de calcul ca diferenta de tva nu va putea acoperi diferenta de curs valutar si prin exemplul de la dumneavostra a fost eliminata acesta problema. In schimb acest modelul de calcul , asa cum am spus si in mesajul anterior, prevede scaderea din total a avansurilor si nu stornarea lor. Deaceea sunt convins ca un exemplu de calcul a facturi finale cu regularizare ar ajuta pe multi oameni sa intelega mai bine cum sa puna problema, atat cu constructorul cat si daca merg mai departe in instanta.