Multumesc, valoarea partii sociale da acum cu zecimale, dar nu este sub minumul unei parti sociale, e mai mare de 10 lei.
Eu pot sa fac o hotarare a asociatilor de reducere a capitalului social asa fel incat sa nu mai fie cu zecimala, deci reduc capitalul cu 1,3 lei de exemplu, dar vreau sa stiu si daca , in aceste conditii, capitalul meu social trebuie sa fie modificat si la valoarea totala ( nu ma refer numai la acesti 1. 3 lei ) sau il las asa cum era, fiindca valuta acea un curs de schimb mic fata de cat e acum, iar in realitate capitalul meu social in lei e mult mai mare decat rezulta, datorita aprecierii cursului de schimb in ultimii ani.
As putea sa fac o majorare de capital social din diferente de reevaluare a valutei sau pot sa o las asa?
In fapt nu ma deranjeaza acest aspect fiindca oricum nu ajung sub minim cred niciodata:)
Multumesc.
Am o firma in care am intrat prin cesune mai demult, inainte de denominare. La reg com figurez acum cu capital neechilibrat ca urmare a denominarii. Practic, am un capital in lei si valuta iar totalul capitalului in lei este mult superior limitei minime prevazute de lege, insa este, ce-i drept la un curs valutar mic, insa, in urma denominarii rezulta valoarea unei parti sociale cu zecimale dar nu este sub minim. Unde este problema registrului si ce trebuie safac.
Inteleg ca trebuie echilibrat, dar in ce sens, nu am gasit nicaieri in lege chestiunea asta.