avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... capital neechilibrat la orc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

capital neechilibrat la orc

Buna ziua,

Am o firma in care am intrat prin cesune mai demult, inainte de denominare. La reg com figurez acum cu capital neechilibrat ca urmare a denominarii. Practic, am un capital in lei si valuta iar totalul capitalului in lei este mult superior limitei minime prevazute de lege, insa este, ce-i drept la un curs valutar mic, insa, in urma denominarii rezulta valoarea unei parti sociale cu zecimale dar nu este sub minim. Unde este problema registrului si ce trebuie safac.
Inteleg ca trebuie echilibrat, dar in ce sens, nu am gasit nicaieri in lege chestiunea asta.
Cel mai recent răspuns: iopo67 , utilizator 15:45, 16 Februarie 2009
Buna ziua ,

Capital neechilibrat ca urmare a denominarii se refera la faptul ca valoarea unei partii sociale in urma denominarii va da cu zecimala , nu la faptul ca aveti valoarea capitalului social sub minimul stabilit de lege. Ce puteti face , foarte simplu o decizie a asociatului unic prin care ori mariti capitalul social ori il micsorati in asa fel incat valoarea care rezulta sa se poata imparti in mod egal si fara zecimale la partile sociale pe care le detineti. Aceasta decizie trebuie depusa la reg com impreuna cu un act constitutiv actualizat .Puteti apela la serviciile cabinetului nostru sau la orice alt avocat . O zi buna. Cu respect av. Lupu Roxana.
Chiar daca aveti aport si in valuta dupa cum spuneti aveti si echivalentul total in lei. Din cate stiu eu denominarea s-a facut automat. Nu conteaza ca aveti valoarea unei parti sociale cu zecimale daca este mai mare de 10 lei.
Multumesc, valoarea partii sociale da acum cu zecimale, dar nu este sub minumul unei parti sociale, e mai mare de 10 lei.
Eu pot sa fac o hotarare a asociatilor de reducere a capitalului social asa fel incat sa nu mai fie cu zecimala, deci reduc capitalul cu 1,3 lei de exemplu, dar vreau sa stiu si daca , in aceste conditii, capitalul meu social trebuie sa fie modificat si la valoarea totala ( nu ma refer numai la acesti 1. 3 lei ) sau il las asa cum era, fiindca valuta acea un curs de schimb mic fata de cat e acum, iar in realitate capitalul meu social in lei e mult mai mare decat rezulta, datorita aprecierii cursului de schimb in ultimii ani.
As putea sa fac o majorare de capital social din diferente de reevaluare a valutei sau pot sa o las asa?
In fapt nu ma deranjeaza acest aspect fiindca oricum nu ajung sub minim cred niciodata:)
Multumesc.
Eu nu vad rostul aportului in valuta( nu mai are nicio relevanta), eu as schimba apotul din valuta in lei si as rotuji prin majorare de capital.
Aportul in valuta este fiindca asa era pe vrenuri cu cetatenii straini , din cate stiu,in firma erau cetateni straini mai demult.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denominarea solitariofromtitan solitariofromtitan Oameni buni, fratilor... dragi tovasasi si pretini... cum vreti voi... Ajutati-ma ca ma doare capul de cat m-am dat cu el de pereti... HEEEEEEEEELP ... (vezi toată discuția)
Capital social valuta O societate comerciala romana, asociat la o alta srl, poate participa la majorarea capitalului social al acestui srl cu un aport in euro? Exista vreun ... (vezi toată discuția)
Se poate inregistara la onrc o cesiune in care procentele din cap.soc le calculez cu mai multe zecimale de ex 50,43266 ? sau trebuie doar 2 zceimale? lauraluro lauraluro Buna ziua Trebuie sa fac un ctr de cesiune ...capitalul social este impar si de la ascoiact unic vor fi 2 asociati. am inteles ca partile sociale si ... (vezi toată discuția)