avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale capital social valuta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

capital social valuta

O societate comerciala romana, asociat la o alta srl, poate participa la majorarea capitalului social al acestui srl cu un aport in euro? Exista vreun impediment in acest sens? la banca mi-au zis ca nu se poate, la registru ca de ce nu?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 15:08, 15 Iulie 2005
Bineinteles ca se poate. Banca ar trebui sa-si justifice raspunsul. Sincer nu vad cu ce ...
Oricum, succes!
Majorarea se poate anunta in euro insa se transforma dupa cursul BNR al zilei in lei.
colegi, incercati sa analizati daca poti majora capitalul social exprimat in lei cu valuta (euro), deoarece capital mixt poate insemna aport in bani si in natura, eu nu am auzit aport in bani exprimat in 2 valute diferite. (desi daca legea nu interzice ar trebui sa fie permis)
capitalul social este doar in lei, insa poti vira si valuta in contul special deschis pt majorare in valuta, insa valuta se va schimba in echivalent lei dupa cursul BNR din ziua respectiva.
valuta nu se schimba la cursul BNR din ziua majorarii / e imposibil, se inregistreaza in contabilitate prin echivalent lei la cursul oficial BNR. oricum, banca schimba la cursul oferit de ea in ziua schimbului.
mie mi s-a spus la registru sa trec separat echivalentul in dolari, pt ca sistemul lor tine statistici in dolari... :)
A FACUT CINEVA APORT IN VALUTA LA UN SRL ADUS DE O SC ROMANA?

Alte discuții în legătură

Majorare capital social ksimona ksimona Am de realizat majorarea capitalului social la un S.R.L. care are ca asociati o persoana fizica si o persoana juridica de nationalitate italiana. Deci ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social ksimona ksimona Am de realizat majorarea capitalului social la un S.R.L. care are ca asociati o persoana fizica si o persoana juridica de nationalitate italiana. Deci ... (vezi toată discuția)
O parere va rog legata de majorare capital social Paul Simion Paul Simion Credeti ca Registrul Comertului ar putea refuza inscrierea majorarii de capital social daca s-a achitat mai mult decat suma datorata pentru majorare? Este ... (vezi toată discuția)