avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DENOMINAREA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DENOMINAREA

Oameni buni, fratilor... dragi tovasasi si pretini... cum vreti voi...
Ajutati-ma ca ma doare capul de cat m-am dat cu el de pereti... HEEEEEEEEELP !!!!!!!
Legea nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale... art. 3 indice1 ... pana la 30.06.2005, SA-urile si soc in comandita pe act trebuie sa hotarasca denominarea val nominale a actiunilor astfel incat sa nu se schimbe nr. de actiuni si noua valoare nominala sa fie multiplu de 100 !!!!! Eu am cap soc de 20.267.300.000 lei, 100.000 lei val. nom. a unei actiuni. Prin denominare, cap. soc va deveni 2.026.730 leisi val nominala a unei actiuni 10 lei... Eu nu prea stiu matematica dar... 10 nu e multiplu de 100 nici mort... Ca sa respect prevederea legala ar trebui sa-mi maresc cap. soc. de 10 ori... CE FAC ?????
Cel mai recent răspuns: Didi , utilizator 21:02, 16 Iunie 2005
Nu faci nimic....Fac din oficiu la Registrul Comertului.
Pe site-ul ONRC se gaseste o precizare in acest sens:
"Precizam ca valoarea nominala a actiunilor/partilor sociale rezultata prin hotararea de denominare trebuie sa fie multiplu de 100 lei vechi, intrucat legiuitorul s-a referit la valoarea actuala a actiunilor/partilor sociale pana in data de 30.06.2005 si nu la valoarea care ar rezulta in urma denominarii monedei dupa aceasta data. Noua valoare rezultata, in lei vechi, trebuie sa fie multiplu de 100 pentru ca in urma operatiunii de impartire aferente denominarii sa nu rezulte mai mult de 2 zecimale."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monetare dupa denominare Cum se intocmesc monetarele pentru vanzarile cu amanuntul dupa denominare? Am nelamuriri in ceea ce priveste intocmirea acestora atunci cand se incaseaza atat ... (vezi toată discuția)
Capital neechilibrat la orc iopo67 iopo67 Buna ziua, Am o firma in care am intrat prin cesune mai demult, inainte de denominare. La reg com figurez acum cu capital neechilibrat ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Leul greu in carnetul de munca adillosu adillosu Aveti idee cum se va scrie salariul in carnetele de munca de la 01 iulie ?? Se scrie "modificat salariul" sau se trece noul salariu odata cu prima modificare ... (vezi toată discuția)