avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate DB56

Activitate DB56

Am inteles ca, fiind cetatean UE, nu-i trebuie permis de munca.

Intre Cehia si Romania exista Convenţie pentru evitarea dublei impuneri. In cazul acesta, ii platim noi impozitul pe venit in Romania, sau si-l plateste singur in Cehia? Cat este acest impozit?
Un SRL isi extinde activitatea prin livrari catre Ungaria. Este posibil sa angajeze un cetatean ceh care sa desfasoare activitate de consultanta tehnica la beneficiarii din Ungaria? Deci e vorba de angajarea unui cetatean UE care nu va desfasura activitate pe teritoriul Romaniei. Orice comantarii la acesta situatie sunt binevenite.

Plata se intentioneaza a se face pe baza unui comision
la cifra de afaceri pe Ungaria. Este legal
?
Va multumesc mult!
Am inteles si va multumesc!

Problema mea era cum trebuie intocmit CMR-ul astfel incat sa nu avem probleme. Marfurile sunt expediate din Germania direct la clientul final ( la contractele cu conditie de livrare CIP ), sau si le ridica cu camion beneficiarii cu contracte ex-work. Pana acum, se trecea la Expeditor firma din Germania de la care cumparam noi bunurile, iar la Destinatar clientul final. Numele societatii noastre nu apare deloc pe CMR, ceea ce nu mi se pare in regula si doresc sa schimbam in asa fel incat sa nu aiba nimeni probleme.
Noi, cumparatorul - revanzator.
Poate nu m-am exprimat eu coerent, dar noi, adica cumparatorul-revanzator, suntem in RO, ca si destinatarul bunurilor, care este tot in RO.



Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma noastra ( SRL ) achizitioneaza marfuri din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din RO.

Marfa nu trece pe la noi decat in acte, fizic se expediaza din Germania direct clientului final.

Pana in prezent ( firma functioneaza de la inceputul lui decembrie 2008 ), pe CMR apare la expeditor firma din Germania, de unde pleaca marfurile, societatea noastra nefiind mentionata.

Unul dintre clienti imi semnaleaza ca nu este legal sa cumpere marfa de la mine si sa primeasca CMR din Germania, iar mie mi se pare corecta observatia.

Ce pot face sa intru in legalitate?

Va multumesc anticipat.
Va multumesc foarte mult!
Sunt administratorul unui SRL cu capital strain, SRL infiintat in noiembrie 2008. Obiectul principal de activitate este fabricarea unor anumite produse industriale, intentia actionarilor fiind de a transfera o parte din productia unei fabrici din afara la acest SRL. Intre obiectele secundare de activitate este trecut si comertul cu aceste produse. De la infiintare pana in prezent, activitatea SRL-ului consta in cumpararea produselor din afara si revinderea lor clientilor romani.

Tinand cont de actuala conjunctura economica, este foarte putin probabil ca partea de productie sa demareze inainte de sfarsitul anului.

Intrebarea mea este: in aceasta situatie, trebuie schimbat domeniul principal de activitate ( productie ) cu cel secundar ( comert )? Din ce am citit pe forum, este posibil sa am probleme cu fiscul deoarece veniturile societatii sunt obtinute din obiectul secundar si nu din cel principal.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Va multumesc foarte mult!