avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate isis07

Activitate isis07

Cauza producerii accidentului ar fi, dupa constatarile preliminare ale politiei, neadaptarea vitezei la conditiile de drum, in nici un caz o infractiune. Eventual si depasirea cu 20 km/h a vitezei legale pe acel segment de drum. Nu era sub influenta alcoolului, i-a ajutat pe ocupantii dubei sa iasa din masina, a cooperat din toate punctele de vedere.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua.
Saptamana trecuta, masina sotului meu a derapat si a ajuns pe contrasens, unde a fost lovita de o dubita in care calatoreau 5 persoane. Singura persoana ranita a fost soferul dubitei, diagnosticat cu o fractura de peroneu in primele investigatii medicale si trimis acasa in aceeasi zi cu piciorul in atela. Dupa informatiile noastre, ingrijirile medicale in acest caz sunt de cca 21 de zile. Soferul (mai in varsta) nu s-a prezentat inca la medicul legist pt obtinerea certificatului.
Proprietarii dubitei (rudele soferului, neimplicati in accident) ne contacteaza insa cu solicitari legate de recuperarea banilor pe masina (care a suferit o dauna totala), deoarece nu sunt deloc multumiti de suma oferita de asigurator. Diferenta pe care ne-o cer ar fi de cca 7000 euro. Noi nu avem acesti bani si nici nu consideram ca ar trebui sa le platim mai mult decat asiguratorul pt duba veche de 9 ani.
Ce se poate intampla in continuare daca ei il conving pe sofer sa depuna plangere si nu ajungem la o intelegere?
Ce sanctiuni risca sotul meu?
Ce despagubiri poate stabili instanta pt persoana vatamata care s-ar constitui parte civila?
Pot ei sa ne dea in judecata pt distrugerea automobilului daca asigurarile deja i-au platit?
Va multumesc frumos si astept un raspuns