Din pacate nu intra, deoarece tu platesti impozit pentru chirii la bugetul de stat, iar ei iau in calcul veniturile profesionale pentru care pe langa acest impozit la bugetul de stat se mai plateste si CAS (adica contributii pentru asigurarile sociale de stat).
Daca m-am inscris la pensie partial anticipata cu 5 ani (60 luni ) inainte de a implini varsta de pensionare la limita si am asteptat 4 luni decizia de la casa de pensii ( intre timp am lucrat ,conf art 41 (6) ) care este cuantumul pensiei la data incetarii calitatii de asigurat ? Am dreptul sa mi se scada din penalizare cele 4 luini de asteptare a deciziei, daca angajatorul a depus Declaratiile privind tabelul nominal al asiguratilor ( conf art 89 (2) )
Art 83 (2) a ) prevede drepturile la pensie se cuvin si se acorda de la data depunerii cererii dar NU INAINTE DE INCETAREA CALITATII DE ASIGURAT . Totusi , casa de pensii refuza sa-mi valorifice contributia din perioada cand dansii mi-au analizat dosarul .
1. Cumva la calculul indemnizatiei de 85% din venituri intra si veniturile realizate din tranzactiile de la bursa?
2. In perioada concediului de crestere copil, daca ma angajez cu contract de colaborare de 4 ore pot sa mai primesc si indemnizatia de crestere copil?