avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul Indemnizatie 85%
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul Indemnizatie 85%

1. Cumva la calculul indemnizatiei de 85% din venituri intra si veniturile realizate din tranzactiile de la bursa?
2. In perioada concediului de crestere copil, daca ma angajez cu contract de colaborare de 4 ore pot sa mai primesc si indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: RoxanaBucur , utilizator 13:52, 22 Mai 2009
1. Veniturile care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC sunt : venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de Codul fiscal in art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71.

2. Plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare
Buna ziua sint pt prima data aici asa ca sper ca mam incadrat bine!am si eu o nelamurire referitor la indemnizatia de 85%.azi am fost la camera de munca de unde mi sa spus ca veniturile din chirii nu se incadreaza in veniturile care se iau in considerare pt majorarea cu 85%/ asfel ca nu mile-au luat in considerare.............voi ce spuneti eu nu am inteles din lege ca trebuie luate in considerare........
Multumesc
Da am observat ca din celelalte mesaje ca se iau in calcul doar veniturile profesionale, or acest lucru e o nedreptate si eu am platit impozit dupa venitul din chirie.......mi se pare discriminatorie aceasta lege:(#-o
Veniturile care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC sunt : venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de Codul fiscal in art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71.
Deci veniturile din chirii se iau in calcul sau nu?

Alte discuții în legătură

Cic- venituri din chirii ramona chisalita ramona chisalita Buna seara. Veniturile din chirii se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei CIC? Multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil saftoium saftoium Ma numesc Marian, si as avea o intrebare la care nu am raspuns. In deceombrie 2008 am aflat ca voi avea impreuna cu sotia mea un copil. Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil gheorghe ionela gheorghe ionela daca pe langa salariu (12 luni)am venituri suplimentare din activitati independente (PFA traducator autorizat) iar data nasterii copilului va fi intre 15 si 20 ... (vezi toată discuția)