avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

daca pe langa salariu (12 luni)am venituri suplimentare din activitati independente (PFA traducator autorizat) iar data nasterii copilului va fi intre 15 si 20 feb 2010, puteti sa-mi confirmati daca mi se iau in calcul si veniturile din PFA realizate in feb 2010 pana la data de 15-20?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:08, 3 Februarie 2010
DA. Conform legislatiei in vigoare veniturile profesionale care se iau in calcul la stabilire cuantum indemnizatie crestere copil sunt veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole asa cum sunt acestea definite de Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit. De asemenea, pentru perioadele asimilate vor fi luate in calcul veniturile aferente acestora, respectiv indemnizatia de somaj, indemnizatia aferenta concediilor medicale etc.
Va doresc numai bine si un bebelus sanatos !
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu credtere copil marianar marianar Buna dimineata, La stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului in afara de veniturile salariale din ultimile 12 luni evidentiate in adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Cumul venituri indemnizatie crestere copil barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. in feb urmeaza sa nasc.eu am avut 2 contracte de munca, unul de 8 h si unul de 2h. eu voi solicita indemnizatia de crestere copilului cu 85% din ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru cresterea copiului luminitamaria luminitamaria -sunt profesoara si m-ar interesa daca venitul din meditatii se adauga la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?daca da ce ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)