va multumesc
avem impresia ca eu ca martor aveam nevoie de aparator...
dar... pe citatie imi este gresit numele .... cu o litera e valabila acea citatie?????
pai obiectul litigiului ar putea fi hartuire sau altceva pentru ca desi eu le-am spus ca nu stiu nimik si am scris si semnat in sensul asta ei tot insista si fac presiuni asupra mea sa imi schimb declaratia si presiuni cu amenintari "daca vreau sa imi fie bine sa schimb declaratiea" .. si ma implica intrun proces de furt.. .. as putea sa imi pierd jobul etc etc..
voiam sa va ma intreb daca stiti ce prevede Art. 171 aln.2 si 3 C.P.P despre care e vorba in citatia mea.
am primt o citatie care spune ca eu sunt martor intr-un proces de fond in care acuzatul este un amic de-al meu.
"in calitate de martor, in proces cu ....(inculpatu) in calitate de inculpat pentru fond - furtul calificat (art.209 C.p.)"
aceasta citatie mai imi spune ca.. "in cazurile prevazute la Art. 171 aln.2 si 3 C.P.P apararea este obligatorie iar in cazul in care nu isi alege un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu. In vederea exercitarii dreptului la aparare, partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei." ...
am uitat sa mentionez ... imi e adresata mie dar mi-au gresit putin numele. e valabila?
eu merg degeaba ca martor pentru ca nu stiu nimik despre fapta inculpatului, dar totusi sunt chemat pentru ca cineva din anturajul inculpatului a inteles ca eu stiu. am fost si eu cercetat pentru furtul acela desi nu am primt o dispozitie de incepre a urmaririi penale sau cum se numeste am fost chemat la interogatorii .. am dat o singura declaratie in care spuneam de unde il cunosc pe inculpat si ce legaturi am cu el si ca nu stiu nimik despre furtul in cauza.. dupa care am fost pus sa dau mai multe declaratii dar nu am scris altceva decat "declar sustin si semnez cele declarate anterior "
de ce eu ca martor am nevoie de aparare??
si ca sa ma cheme ca martor nu ar trebui sa aibe vreo dovada ca eu am cunostiinta de faptele pentru care ma cheama pe mine martor???
ce pot ei sa imi faca... ??
si mai vreau sa stiu daca pot sa ii dau eu in judecata pe politistii care au anchetat cazul prietenului meu. pentru ca eu chiar nu am nici o legatura cu faptele lui.