avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate simionc

Activitate simionc

Buna ziua,
Am si eu o problema, destul de des intalnita la ora actuala, am dat avans pentrul un apartament (30% din valoarea lui) iar la ora actuala firma a declansat procedura de insolvabilitate. Lucrarile stagneaza, termenul de finalizare nu este depasit, dar nu isi respecta o parte din obligaitile prevazute in contract, cum ar fi:
- trebuiau sa ma anunte pentru alegerea materialelor de finisaje de interior pe data de 15 ianuarie( "nu mai tarziu de 15 ianuarie 2009")
- au modificat numarul de apartamente din complex( au marit nr de garsoniere, practic facandu-l unul de nefamilisti);

Vreau sa stiu in ce conditii pot sa cer avansul. In contract scrie urmatoarea clauza:
" in urmatoarele situatii:
A In cazul in care vanzatorul nu edifica intregul imobilin conformitate cu si in conditiile prevazute la Anexa 1,2,3,4 si la prezenta promisiune sau nu btine actele necesare vanzarii , sau se razgandeste si cu rea credinta refuza perfectarea contractului de vanzare cumpararein forma autentica, se obliga sa plateasca cumparatorului dublul sumei achitate pana la acel moment , plus daunedaca va fi cazul"

Sa va zic ce reprezinta anexele:

Anexa 1 - Lista finisajelor unde scrie clar numarul de apartamente din complex, numarul de parcari, izolatie pardoseli, lifturi etc.
Anexa 2 - memoriu tehnic
Anexa 3 schita apartamentului
Anexa4 autorizatia de constructieici

Astept cu nerabdare un raspuns.

Multumesc anticipat.