Buna ziua,
Am si eu o problema, destul de des intalnita la ora actuala, am dat avans pentrul un apartament (30% din valoarea lui) iar la ora actuala firma a declansat procedura de insolvabilitate. Lucrarile stagneaza, termenul de finalizare nu este depasit, dar nu isi respecta o parte din obligaitile prevazute in contract, cum ar fi:
- trebuiau sa ma anunte pentru alegerea materialelor de finisaje de interior pe data de 15 ianuarie( "nu mai tarziu de 15 ianuarie 2009")
- au modificat numarul de apartamente din complex( au marit nr de garsoniere, practic facandu-l unul de nefamilisti);
Vreau sa stiu in ce conditii pot sa cer avansul. In contract scrie urmatoarea clauza:
" in urmatoarele situatii:
A In cazul in care vanzatorul nu edifica intregul imobilin conformitate cu si in conditiile prevazute la Anexa 1,2,3,4 si la prezenta promisiune sau nu btine actele necesare vanzarii , sau se razgandeste si cu rea credinta refuza perfectarea contractului de vanzare cumpararein forma autentica, se obliga sa plateasca cumparatorului dublul sumei achitate pana la acel moment , plus daunedaca va fi cazul"
Sa va zic ce reprezinta anexele:
Anexa 1 - Lista finisajelor unde scrie clar numarul de apartamente din complex, numarul de parcari, izolatie pardoseli, lifturi etc.
Anexa 2 - memoriu tehnic
Anexa 3 schita apartamentului
Anexa4 autorizatia de constructieici
Trebuie sa aflati nr. de dosar de la Tribunal si sa va inscrieti la masa credala cu suma achitata cu titlu de avans.Daca s-a numit un lichidator, luati legatura cu acesta, ca sa stiti la ce sa va asteptati.
Daca aveati un titlu pentru dublul sumei achitate cu titlu de avans sau daune, puteati sa va inscrieti la masa credala cu acele sume.