avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters80480

Activitate ContSters80480

Răspuns la discuția Legea 18/1991....din nou
multumesc, eu sunt in italia, si cind am auzit luni, normal ca nu reuseam sa inteleg nimic....si avocatul mia spus sa stau linistita, dar stiti cum e in o situatie din asta....inca oda multumesc
buna ziua, va rog va cer un sfat, dar ar trebui sa va explic putin....
tatal meu, impreuna cu fratii lui au luat pamintul in baza legii, la inceput cu adeverintele alea care se imparteau, fiecare de buna voie si nesilit de nimeni, a muncit terenul lui. In 1996, a iesit Tiltlul de Proprietate, dar nu s-a reusit iesirea din diviziune.....
in acest acest timp tatal meu a murit in un accident de masina...in acest timp am vorbit cu matusa sa incepem diviziuenea, a fost de acort, si urma sa incepem actele, hartile etc etc.....dar in acest timp ne-am trezit cu citatie pt proces pt iesirea din diviziune, motivind ca vrea sa se imparta toate loturile de teren la 3, cati mostenitori sunt.In acest timp a murit si mama mea, si am ramas noi mostenitorii copii.....dupa mai multe aminari s-a terminat procesul, cu impartirea tuturor bucatilor de pamint....de inteles cu matusa mea in momentul asta nu se poate intelege nimeni....dar eu as vrea sa va intreb, exista vreo Ordinantza de guvern, de unde sa iasa, ca fiecare sa ia in proprietate bucata pe care a muncito din 1990, a platit taxe pe ea??????
pt ca impartirea la momentul respectiv a fost facuta de buna voie, si fiecare a luat bucata lui in conditiile care la momentul respectiv erau total diverse de cum sunt acum......
explic, ca sunt 2 loturi de 230-2400mp de vie care in "90 erau din tarlale de la IAS, vie pe rod, de soi....acum, sunt 2 parloage......
un alt teren agricol, care e arabil in acea perioada era o curte a unei sectie SMA, plina de bolovani, acum e teren agricol, fiind lucrata de tatal meu -toate loturile s-au luat in parcelele/tarlalele care se cuvenea a defunctului.....

asta era intrebarea mea:
E un mod in care fiecare sa isi ia pamintul pe care l-a muncit?
pt ca acum impartind loturile ale de 2300-2400 mp, la 3, ne revine la fiecare in jur de 700mp de vie, care ar fi mai mult putin de un rind de vie????...va rog, dati-mi un raspuns, acum trebuie sa iasa hotarirea si sa facem recurs.

multumesc mult
Răspuns la discuția Agentii de circulatie....
multumesc,
am platit 108 ron, stiam ca nu pot primi bani, dar atunci parca a fost sa fie asa, si l-a dus am fost oprita, si la fel mi s-a luat carnetul, am contestat, l-am luat cu certificatul de grefa...cind am plecat, a fost sa fie iar, ca de fapt opreau numai masini cu nr straine...
v-am spus cum se procedeaza aici., ca politistii incaseaza la straini, si neavind pe nimeni sa imi plateasca , am cerut sa platesc, ca doar nu imi amin plecarea pt o amenda....
va multumesc pt sfat, dar acum sunt hotarita sa fac scandal, mai ales ca eu am o chitanta, taiata de el, si procesul verbal. acea chitanta care spuneti ca nu o putea taia..... Eu deja am trimis mail-uri, la Politia Romana, si m-au indreptat catre politia judetului respectiv, care mi-au raspuns azi, si chiar imi spune ca daca am ceva probe ma asteapta la ei .....ce m-a deranjat mult a fost aroganta cu care am fost tratata.....de fapt eu am fost aia care am insistat cu amenda sa o platesc, mai ales ca stiam ca duminica era inchis la finante, si i-am spus ca daca au vrut sa fie in Europa, sa se adapteze la legile europei.....oricum va multumesc mult
Buna ziua, sunt Dorina si v-as ruga sa imi spuneti, agentii de circulatie pot taia chitante, la procesele verbale pe care le intocmesc????...pt ca am auzit, ca li s-au ridicat acest drept

Eu stau in italia, de 10 ani aproape, si in oct am fost in tara.Cind ne intorceam,era simbata dimineata, am fost opriti, de un agent spunind ca am depasit viteza.Ni s-a facut verbalul, dar cum era simbata si finantele erau inchise, am cerut sa platim pe loc..., pt ca aici pt cetatenii straini, carabinierul/politistul poate lua bani pt verbalul facut.La inceput a spus ca nu se poate, dar dupa putin timp, a scos un chitantier cam ciufulit si ne-a facut chitanta...pt ca de fapt noi ieseam din tara atunci, si neavind pe nimeni care sa imi plateasca amenda in tara...cind am povetit, toate cunostintele , mi-au spus ca agenti nu mai au acest drept sa taie chitanta, ci se plateste numai la finante
multumesc mult,Dorina