avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Agentii de circulatie....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Agentii de circulatie....

Buna ziua, sunt Dorina si v-as ruga sa imi spuneti, agentii de circulatie pot taia chitante, la procesele verbale pe care le intocmesc????...pt ca am auzit, ca li s-au ridicat acest drept

Eu stau in italia, de 10 ani aproape, si in oct am fost in tara.Cind ne intorceam,era simbata dimineata, am fost opriti, de un agent spunind ca am depasit viteza.Ni s-a facut verbalul, dar cum era simbata si finantele erau inchise, am cerut sa platim pe loc..., pt ca aici pt cetatenii straini, carabinierul/politistul poate lua bani pt verbalul facut.La inceput a spus ca nu se poate, dar dupa putin timp, a scos un chitantier cam ciufulit si ne-a facut chitanta...pt ca de fapt noi ieseam din tara atunci, si neavind pe nimeni care sa imi plateasca amenda in tara...cind am povetit, toate cunostintele , mi-au spus ca agenti nu mai au acest drept sa taie chitanta, ci se plateste numai la finante
multumesc mult,Dorina
Cel mai recent răspuns: ContSters80480 , utilizator 23:24, 21 Februarie 2009
Nu, agentii de circulatie nu pot incasa bani, deoarece nu mai au voie sa aiba chitantiere. Acest lucru este valabil de mai mult de trei-patru ani.
Apropos, cat a fost amenda? Cati bani ati pierdut?
Daca este suma mica n-are rost sa faceti prea mare scandal. Si altadata sa nu mai va grabiti sa dati banii aiurea! Mai bine le spuneati ca veti plati a doua zi chiar daca iesiti din tara...
multumesc,
am platit 108 ron, stiam ca nu pot primi bani, dar atunci parca a fost sa fie asa, si l-a dus am fost oprita, si la fel mi s-a luat carnetul, am contestat, l-am luat cu certificatul de grefa...cind am plecat, a fost sa fie iar, ca de fapt opreau numai masini cu nr straine...
v-am spus cum se procedeaza aici., ca politistii incaseaza la straini, si neavind pe nimeni sa imi plateasca , am cerut sa platesc, ca doar nu imi amin plecarea pt o amenda....
va multumesc pt sfat, dar acum sunt hotarita sa fac scandal, mai ales ca eu am o chitanta, taiata de el, si procesul verbal. acea chitanta care spuneti ca nu o putea taia..... Eu deja am trimis mail-uri, la Politia Romana, si m-au indreptat catre politia judetului respectiv, care mi-au raspuns azi, si chiar imi spune ca daca am ceva probe ma asteapta la ei .....ce m-a deranjat mult a fost aroganta cu care am fost tratata.....de fapt eu am fost aia care am insistat cu amenda sa o platesc, mai ales ca stiam ca duminica era inchis la finante, si i-am spus ca daca au vrut sa fie in Europa, sa se adapteze la legile europei.....oricum va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia rurala si amenzile de circulatie ContSters163400 ContSters163400 in urma cu citeva zile fiul meu a fost oprit in trafic in localitatea jucu jud cluj de catre un domn politist de la politia rurala care sustinea sus si tare ca ... (vezi toată discuția)
Pieton amendat pe trecere de pietoni cu politist dirijand traficul curtu curtu Buna. Azi dimineata la o trecere de pietoni era un politist dirijand traficul. Masinile erau oprite inainte trecerii, iar eu am trecut. Dupa ce am trecut ... (vezi toată discuția)
Cum scap de o amenda de 10 mil pentru lipsa acte si vesta la scuter daylight daylight m.a oprit un politist pe motiv ca nu aveam vesta cand conduceam scuterul. se afla in miscare masina de politie si nu am avut timp sa ma dau repede jos de pe ... (vezi toată discuția)