avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate Lonerider

Activitate Lonerider

La vremea respectiva era Depoul de locomotive CFR Teius (apartinand de Regionala CF Cluj). Undeva prin anii 2010 s-a desfiintat (transformat in Remiza CF Teius, apartinand de Tg. Mures). Acum nu mai este nimic acolo, doar ceva punct de lucru/interventii si ceva dormitoare pentru mecanici, intre ture. Cred ca apartine de SNTFM "CFR Marfa" SA, CZM Brasov.
Vă mulţumesc pentru răspuns. Din păcate angajatorul nu mai există, nici fostul loc de muncă.
Bună ziua.
În vederea stabilirii vechimii în grupa de muncă, loc de muncă încadrat în grupa a I-a de muncă (înainte de 2001), am solicitat, fostului angajator, o adeverinţă care să menţioneze acest fapt. Perioada avută în vedere este 01.10.1991 - 31.10.1996. Conform carnetului de muncă, între 01.10.1991 - 30.09.1992 se menţionează "muncitor practicant", iar cu 01.10.1992 "muncitor calificat" (categ., clasa,... ş.a.m.d) acelaşi loc de muncă şi funcţie. Tot în carnetul de muncă se specifică că, începând cu 01.10.1991 angajatul desfăşoară activitatea în loc de muncă încadrat la grupa a I-a de muncă, în procent de 100%.
Adeverinţa eliberată de fostul angajator face referire la grupa a I-a de muncă doar pentru perioada cuprinsă între 01.10.1992 - 31.10.1996, cele 11 luni, anterioare acestei perioade, sunt menţionate a fi "muncitor practicant" (acelaşi loc de muncă, funcţie) fiind omise din perioada cu muncă în această grupă. Nu am găsit niciunde, încă, în legislaţie (poate nu am căutat destul sau nu am acces) vreo menţiune referitoare la faptul că un muncitor, proaspăt angajat, într-un loc de muncă încadrat la o anumită grupă de muncă, să nu beneficieze de condiţiile grupei respective, pentru perioada încadrării ca "muncitor practicant", cu toate că munca desfăşurată în acel loc de muncă, nu era diferită de a colegilor de echipă, cu diferite alte vechimi în muncă, în acel loc.
Vă rog, pe această cale, să mă ajutaţi cu o opinie/sfat sau direcţie către o bază legală, care să mă sprijine demersurile mele pentru a completa şi cele 11 luni, omise în adeveriţa respectivă, la totalul perioadei de activitate în grupa a I-a de muncă.
Menţionez că fostul angajator, la solicitare ulterioara de corecţie a datelor adeverite, m-a contactat telefonic şi comunicat verbal, că legea nu stipulează ca perioada lucrată ca muncitor practicant (cu toate că locul de muncă era încadrat în această grupă) să fie încadrată la grupă de muncă şi nu a fost capabil să-mi indice o bază legală pentru aceste afirmaţii. Mulţumesc.
Cu stimă,
Gheorghe D.
Răspuns la discuția Probleme radiere masina.
Buna,
In martie 2006, am instrainat un autovehicul unei persoane din alt judet. La data instrainarii autovehiculul avea revizia tehnica expirata, motiv pentru care am fost nevoit sa-i inmanez, odata cu vehiculul, actele (certificat de inmatriculare, cartea de identitate, ambele in original) pentru a putea face revizia in numele meu si a se putea folosi de vehicul. Tot atunci am intocmit acasa, pe calculator si apoi listat, in prezenta unor martori din partea dansului si din partea mea, un document in mai multe exemplare (un fel de contract de vanzare/cumparare cu martori), pentru mine si pentru cumparator, in care au fost notate toate datele "operatiunii", inclusiv serii de acte de identitate, adrese, nume ale persoanelor in cauza, denumiri si serii acte auto.
Toata treaba s-a desfasurat intr-o zi de vineri dupa-amiaza si nu s-au putut efectua acte la un birou specializat in asa ceva. Omul si-a luat bunul si actele si a plecat, ramanand intelesi ca se va prezenta in perioada imediat urmatoare pentru a perfecta actele.
Acest lucru nu s-a mai intamplat, persoana invocand diferite motive. Nici in momentul de fata nu vrea sa se prezinte (el sau sa imputerniceasca pe cineva), deoarece e plecat in strainatate.
Pentru vehicul toate taxele sunt platite la administratia financiara. Ce solutie as avea sa pot radia acest vehicul (am inteles ca se poate in instanta), care e procedura, iar daca radierea se face in urma unei hotarari judecatoresti, acest bun se mai poate inmatricula ulterior? Multumesc.