am un copil cu o femeie casatorita legal , dar despartita in fapt de 2 ani , copil care poarta in acte numele sotului respectivei , si doresc sa trec numele copilului , pe numele meu ( tatal biologic , care este necasatorit ) . Vreau sa cunosc cateva amanunte , legat de paternitate , cine ma poate ajuta le multumesc anticipat ... p.s. mentionez ca eu ( tatal biologic ) am recunoscut copilul , mi-l vizitez si particip la intretinerea acestuia , avand documente in aceste sens , iar in acest moment , copilul sta cu mama sa , ea nebeneficiind de cei 85 % din salariu intrucat nu a muncit de 9 ani , si convietuiesc in casa parintilor mamei copilului si mai are un copil cu sotul legal , acesta fiind crescut in prezent de tatal sau ( sotul respectivei ) , si eu si mama copilului nostru , avem domiciliul in Bucuresti , dar pe adrese diferite .
INTREBARI
1. la care judecatorie de sector trebuie introdusa actiunea de tagaduire a paternitatii ? unde am eu domiciliuil sau unde are domiciliul mama?
2. actiunea de tagaduire a paternitatii se poate introduce doar cu asistenta unui avocat ? sau o pot face si singur ?
3. care sunt costurile introducerii unei astfel de actiuni de unul singur ? dar onorariul de avocat in cazul in care esti asistat?
4. actiunea de tagaduire a paternitatii , o pot face si fara acordul scris si verbal al mamei ? ce sanse de reusita sunt fara acordul mamei ?
am un copil cu o femeie casatorita legal , dar despartita in fapt de 2 ani , copil care poarta in acte numele sotului respectivei , si doresc sa trec numele copilului , pe numele meu ( tatal biologic , care este necasatorit ) . Vreau sa cunosc cateva amanunte , legat de paternitate , cine ma poate ajuta le multumesc anticipat ... p.s. mentionez ca eu ( tatal biologic ) am recunoscut copilul , mi-l vizitez si particip la intretinerea acestuia , avand documente in aceste sens , iar in acest moment , copilul sta cu mama sa , ea nebeneficiind de cei 85 % din salariu intrucat nu a muncit de 9 ani , si convietuiesc in casa parintilor mamei copilului si mai are un copil cu sotul legal , acesta fiind crescut in prezent de tatal sau ( sotul respectivei ) .
1. care sunt caile de deschidere a unei actiuni de tagaduire a paternitatii din partea tatalui biologic , atat in situatia in care mama nu este de acord , cat si in situatia in care mama este de acord ?
2. care este termenul legal de deschidere a acestei actiuni de tagaduire a paternitatii , din momentul nasterii copilului ?
3. care este cea mai buna proba de stabilire a paternitatii , recunoscuta legal de justitie , costurile care le implica aceasta? ( onorariu avocat , alte cheltuieli legat de aceast aspect )
4. in situatia in care , actiunea are succes ( de schimbare a numelui ) , cum se rezolva problema alocatiei copilului , tinand cont ca dosarul de obtinere a acesteia ( a alocatiei ) a fost deja depus pe numele actual ?
5. exista vreo sansa sa obtin in instanta , copilul , spre crestere si educare?
MULTUMESC , pe aceasta cale , tuturor acelor persoane care vor binevoi sa imi raspunda la aceste intrebari ,
cu stima , Grigore _72