avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Catalin

Activitate Bogdan Catalin

daca sunt functionar public ma pot angaja in timpul liber, respectiv sambata si duminica, la un post local de radio pentru realizarea unei emisiuni cultural-informative?
se poate face un contract de munca cu timp partial?
Răspuns la discuția ore suplimentare
mai am o mica nelamurire. in codul muncii, la art. 132, alin (1) se spune ca repausul saptamanal se ia in doua zile consecutive. noi luam repaus dupa tura o singura zi. nu avem niciodata 2 zile la rand repaus. aici cum ar trebui procedat?
Răspuns la discuția ore suplimentare
Nu avem contract individual de munca. numai contractul colectiv de munca la nivel national. datorita specificului muncii, zilele de sambata si duminica intra in programul normal de lucru. am inteles ca nu se considera ore suplimentare. dar zilele de sarbatori legale pot fi pontate dublu? ( Craciun, Paste, etc...).
multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra
ma numesc Bogdan Catalin si sunt functionar public intr-un laborator de radioactivitate. programul este de 11 ore / zi, o zi la serviciu, o zi liber, inclusiv sambata, duminica si sarbatorile legale. as vrea sa stiu cum se ponteaza atunci cand fac tura in ziua de sambata sau duminica si in zilele de sarbatori legale. ziua respectiva se ponteaza dublu?