avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate andre_1996

Activitate andre_1996

Va multumesc foarte frumos pentru respunsul pe care l-am primit de la dumneavoastra.Imi cer scuze ca insist dar mi-ar fi foarte util sa stiu daca, dupa ce s-a emis avizul conditionat de catre ANFP si s-a aprobat HCL de aprobare a noii Organigrame, primaria avea dreptul sa modifice imediat conditiile specifice din fisa postului. Daca a procedat asa se mai poate vorbi de respectarea avizului conditionat si mai este legala HCL adoptat? Pentru ca nu aveau voie sa infiinteze posturi de conducere similare celor desfiintate s-a emis avizul conditionat. Cred eu ! Este corect rationamentul meu. Multumesc anticipat daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti
In anul 2008 am ocupat prin concurs functia publica de conducere de director executiv. In septembrie 2008 noul primar ales a propus spre avizare la ANFP o noua organigrama si un stat de functiuni.Anfp a emis un aviz favorabil conditionat, conditionare care se referea la obligativitatea primariei ca, in cazul persoanelor care au detinut functii publice de conducere in vechea organizare sa li se asigure functii de conducere daca noua organigrama le prevedea. Prin noua organigrama s-a desfintat directia al carei director executiv eram si s-a infiintat o alta directie care urma sa fie condusa tot de un director executiv. Primarul a declarat vacanta aceasta functie iar mie mi-a comunicat preavizul de 30 de zile si mi-a propus un post de auditor pentru care urmeaza sa-mi exprim optiunea.
Intrebari:
- este legala adoptarea proiectului HCL privind aprobarea noii organigrame daca nu a fost respectata conditia ANFP la emiterea avizului? Avizul conditionat nu a fost prezentat consilierilor locali in sedinta in care s-a aprobat proiectul de hotarare iar statul de personal cuprindea repartizarea mea pe postul de auditor.
- Primaria avea dreptul sa modifice, ulterior aprobarii noii organigrame, fisa postului de director executiv al noii directii daca avizul Anfp continea conditia mentionata mai sus? Modificand fisa postului avizul Anfp mai este valabil?
- s-au respectat, in cazul meu, prevederile art. 1din L 188/1999 care garanteaza stabilitatea functiei publice?
- O actionare a Primariei in Instanta de contencios administrativ ,pentru a o obliga sa-mi ofere postul de director executiv la noua directie infiintata, are sanse reale de succes ? Reorganizarea institutiei si reducerea postului detinut de mine nu s-a facut prin reducerea personalului, dimpotriva personalul a crescut (35 de posturi noi create)
Astept raspuns urgent de la specialisti. Multumesc