avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate CoCo615

Activitate CoCo615

Buna ziua!

Acum aprox 3 ani am lucrat in domeniul distribuirii de materiale publicitare pe perioada vacantei de vara, la o firma, prin contract de prestari servicii.

La momentul respectiv, mi s-a spus ca dat fiind faptul ca sunt minor, din salariul meu o sa fie platit doar impozitul la stat, de 16%, nu si restul obligatiilor ... CAS, somaj, pensie, etc.

In momentul de fata, am aparut pe lista celor 30.000 brasoveni datori la Casa de Asigurari de Sanatate, si as dori sa stiu daca:
1) E adevarat ce mi-a spus angajatorul acum 3 ani, ca fiind minor nu sunt obligat la plata CAS?
2) Cum as putea sa le fac dovada celor de la CAS ca nu eram obligat la plata CAS, fiind minor ... printr-un articol de lege? sau ceva asemanator? ...

Mentionez ca m-au scos dator cu o suma egala cu tot venitul meu generat cat am lucrat atunci pe perioada verii.

Multumesc anticipat!
AVLIL a scris:

Cat despre griji, nu stiu daca sa va faceti sau nu ca nu stiu ce le-ati spus, cu cine ati vorbit, care a fost scopul din spatele celui declarat, daca le-ati dat date despre dv., daca ei chiar erau cine au spus...

Pai conversatia a fost exact cea care am postat-o :) . Nu m-a intrebat nici numele meu, tot ce am vorbit eu a fost "buna ziua, am primit un mesaj....nu....nu....si la revedere", nu le-am dat nici un fel de date. Scopul lui, pe care mi l-a comunicat era sa vorbeasca cu administratorul firmei mentionate, si la fel cum mi-a spus si el la sfarsit...sper "sa fie o greseala" .
Nici eu nu obisnuiesc sa raspund la mesaje SPAM ale unor oameni obisnuiti, care incearca sa profite incarcandu-le cartela sau alte smecherii... dar am cautat pe google despre EOS KSI, si vazand ca este vorba despre o firma, eram curios sa vad care este problema.
Salutare la toata lumea.
Sunt nou aici, dar am si eu o nelamurire, tot cu cei de la EOS KSI.
Vad ca sunt multi oameni care au probleme cu aceasta firma, probabil s-a mai raspuns la intrebarea mea, dar nu pot chiar sa citesc toate aceste 60 de pagini.

Am primit un mesaj pe telefon, care suna cam asa: "Va rugam sa sunati de urgenta la numarul 0213055476. Tarif normal Romtelecom.EOSKSI." ... Expeditor 1893.
Am sunat sa vad care este problema, si mi-a raspuns un domn, s-a identificat, apoi i-am spus ca am primit un mesaj, la care ma intreaba "Ati auzit de firma CTMC LG SRL?" Ii raspund ca nu. Ma intreaba iar daca am ceva cunostinte despre ei, ceva legat de LG. I-am raspuns iar ca nu, doar ca am cumparat acuma cateva luni un telefon LG, desi nu vedeam legatura. Dupa aceea, domnul spune "...aaa, nu nu, n-are nici o relevanta, doream sa vorbim cu administratorul firmei, dar probabil acest numar de telefon este unul nou si a apartinut firmei (desi numarul de tel pe care primisem mesajul are o vechime de peste 2 ani)." Nu i-am raspuns nimic, cum ca ar fi numar nou sau nu, l-am salutat si am inchis.

Acum, dupa ce am cautat pe internet despre ei, si vad ca sunt o firma de recuperare a creantelor sau datoriilor, si cei care au intrat in baza lor de date, au inceput sa aiba probleme...nu stiu ce sa cred? Am fost luat la ochi, drept "tinta"? Am platit toate facturile la timp, doar 1 singur abonament l-am inchis, dar am platit totul. In plus, pana azi nu am auzit in viata mea de firma mentionata de ei.
Ar trebui sa imi fac griji, sau nu? :(