avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate vorhei

Activitate vorhei

Răspuns la discuția recuperare cheltuieli de judecata
Cheltuielile de judecata impuse prin hotarare sunt in cuantum de 400 lei, onorariul executorului are intaietate, banuiesc ca si acela e vreo 200 lei, credeti ca se merita alta vreme pierduta, alti nervi si bani aruncati? Multumesc oricum pentru sfat.
Răspuns la discuția recuperare cheltuieli de judecata
Va multumesc foarte mult pentru sfat, o sa contactez un executor judecatoresc, pentru a-mi duce actiunea pana la capat, daca avocatul meu nu a mai binevoit sa faca acest lucru. Multumesc inca o data.
Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs.

In data de 17.03.2009 printr-o sentinta judecatoreasca cu drept la recurs in 10 zile, am castigat un proces care a vizat un conflict de munca, intre mine si fostul angajator. Mentionez ca in sentinta respectiva, pe langa faptul ca era precizat un termen de punere in aplicare, mai obliga pe fostul angajator la plata cheltuielilor de judecata.

Pana atunci totul a decurs normal, in sensul ca avocatul meu mi-a mai cerut pe langa onorariul sau de 500 lei, suma de 160 lei pentru a-mi da un exemplar din hotararea judecatoreasca cu toate stampilele necesare, pentru a ma duce la ITM Brasov pentru operarea modificarilor in carnetul de munca, si de a transmite hotararea unui executor, pentru a-l obliga pe fostul angajator la plata cheltuielilor de judecata (s-a ajuns la executor pentru ca angajatorul nu a vrut plateasca ce era de platit).

Dupa ce am platit suma de 160 lei, avocatul mi-a comunicat ca incepand din acel moment nu mai trebuie sa platesc nimic, si sa astept acasa, prin mandat postal, suma ce reprezenta cheltuielile de judecata. De atunci tot am asteptat, mi-am tot contactat avocatul, mi-a tot spus ca actiunea e in curs de derulare, dar la un moment dat mi-a spus ca ne auzim la inceputul lunii septembrie, deoarece nu se mai poate face nimic pentru ca se intra in vacanta.

De la castigarea procesului si pana in ziua de astazi, respectiv 09.09.2009, nu am primit nici un leu, ba dimpotriva mi-am contactat avocatul, dupa vacanta invocata, si mi-a comunicat ca mai trebuie sa platesc nu stiu ce bani pentru a ajunge intr-un final la ceea ce trebuia sa se faca inca de cand s-a emis hotararea, ba mai mult avocatul mi-a sugerat ca ar trebui sa ma duc personal sa-mi recuperez banii.

Data fiind aceasta situatie, mi-am dat seama ca avocatul si-a atins scopul personal, si-a incasat onorariul, a mai incasat acea suma de 160 lei fara sa-mi de-a vreo chitanta, motivand ca si aceastia din urma o sa-i recuperez de la fostul angajator, dar bineinteles ca nu s-a intamplat asa ceva.

Daca pana in data de 17.03.2009 problema mea era vis-a-vis de fostul angajator, acum o am legata de propriul meu avocat, care se pare ca nu il mai intereseaza finalul actiunii, acela de a-mi recupera intr-un sfarsit banii, nu multi dar utili pe vremurile astea.

Intrebarea mea este: Ce ma sfatuiti sa fac? Sa mai dau in continuare nu stiu ce bani, si fara sa am garantia ca ii mai vad, sau sa renunt de tot si sa raman cu gustul amar ca justitia merge asa cum merge?

Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui email, si astept cu interes raspunsul Dvs.
Răspuns la discuția citatia, motiv legal de invoire?
va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns si o sa fac cerere pentru obtinerea unei zile din concediul de odihna pentru a nu ma mai confrunta cu alte conflicte
Va rog daca se poate sa-mi raspunda cineva, daca am procedat corect in urmatoarea situatie:
sunt in proces pe motiv de conflict de munca cu penultimul angajator, la termenele caruia m-am prezentat la tribunalul respectiv, aducand noului angajator pentru motivarea absentei de la locul de munca, citatia (parafata si semnata de catre avocatul care ma reprezinta) trimisa de catre instanta pentru a ma prezenta la proces. Angajatorul dupa ce i-am inmanat respectiva citatie a inceput sa replice cum ca n-am dreptul la invoire pe acest motiv si sa-mi scriu o cerere prin care sa imi iau o zi din concediul de odihna. Stiu ca e dreptul oricarui angajat sa fie motivat, deci platit pentru orele lipsite atunci cand exista o citatie, dar nu cunosc unde e stipulat concret pe articol acest lucru. Dat fiind acest fapt, va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie, cu care sa ma apar in fata angajatorului.
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.