avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatia, motiv legal de invoire?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatia, motiv legal de invoire?

Va rog daca se poate sa-mi raspunda cineva, daca am procedat corect in urmatoarea situatie:
sunt in proces pe motiv de conflict de munca cu penultimul angajator, la termenele caruia m-am prezentat la tribunalul respectiv, aducand noului angajator pentru motivarea absentei de la locul de munca, citatia (parafata si semnata de catre avocatul care ma reprezinta) trimisa de catre instanta pentru a ma prezenta la proces. Angajatorul dupa ce i-am inmanat respectiva citatie a inceput sa replice cum ca n-am dreptul la invoire pe acest motiv si sa-mi scriu o cerere prin care sa imi iau o zi din concediul de odihna. Stiu ca e dreptul oricarui angajat sa fie motivat, deci platit pentru orele lipsite atunci cand exista o citatie, dar nu cunosc unde e stipulat concret pe articol acest lucru. Dat fiind acest fapt, va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie, cu care sa ma apar in fata angajatorului.
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: vorhei , utilizator 17:44, 25 Februarie 2009
Fiind o problema personala, daca nu gasiti intelegere la angajator, nu aveti ce face trebuie sa va luati o zi de concediu de odihna.
Este o absenta motivata dar tot absenta ramane, adica nu aveti aceasta zi pontata in foiaia de prezenta.
In general rezolvarea problemei lipsei de la locul de munca in cazul in care o persoana a fost citata in fata instantei,in acest moment a ajuns o problema de mica intelegere intre angajat si angajator.Astfel,sunt patroni,e drept,destul de putini,care motiveaza absentele in astfel de situatii,dar sunt si angajatori care solicita angajatului sa isi ia din zilele libere,sa solicite concediu fara plata(cei mai multi) sau isi ia din zilele de concediu odihnna cuvenite in anul calendaristic.Din pacate aceasta situatie ar trebui reglementata prin lege pentru a exista o practica unitatra dar si obligatorie pentru a nu se crea astfel de situatii.Sa speram ca in proiectele noilor coduri sau printr-o lege speciala se vor avea in vedere si aceste situatii de multe ori generatoare de conflicte
va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns si o sa fac cerere pentru obtinerea unei zile din concediul de odihna pentru a nu ma mai confrunta cu alte conflicte
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
vorhei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie tribunal pentru conflict de munca MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT Buna ziua vreau sa intreb cum sa procedez am avut ieri citatie la tribunal, eu sunt reclamanta -conflict de munca cu unitatea unde lucrez pentru ... (vezi toată discuția)
Invoire salariat pentru proces civil dreptul familiei aniandrei aniandrei Buna ziua, Am rugamintea sa-mi asigurati suportul pentru urmatoarea speta: un salariat are proces in vederea stabilirii pensiei alimentare pentru copii pe ... (vezi toată discuția)
Salariat citat ca martor Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Avem cazul unui salariat care este citat la parchet in calitate de martor intrun proces oarecare (el spune ca nu cunoaste cauza dosarului!) si ... (vezi toată discuția)