avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatie tribunal pentru conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatie tribunal pentru conflict de munca

Buna ziua

vreau sa intreb cum sa procedez

am avut ieri citatie la tribunal, eu sunt reclamanta -conflict de munca cu unitatea unde lucrez pentru contractul colectiv
am scris alaltaieri o cerere de concediu de odihna pentru o zi, am mentionat ca am termen la tribunal. Tribunalul este in alta localitate. Am lasat cererea la colegi sa o duca a doua zi, la prima ora, dimineata la semnat = personal-contabil sef si director , asa cum este procedura-am atasat si citatia
dar contabil sef si directorul nu au vrut sa o semneze= motivul= nu am dus eu cererea cu o zi inainte la semnat si a dus-o in ziua cind trebuia sa fiu in concediu ( tribunal)
m-au anuntat colegii telefonic si i-am rugat sa imi faca o cerere de concediu fara plata , ca o voi semna cind ma intorc de la tribunal, dar directorul a refuzat sa o semneze si m-au pus nemotivat in condica.

este corect?
trebuie sa prezint acest aspect la urmatoarea infatisare la tribunal pentru a solicita sa mi se i-a in considerare cererea de concediu de odihna ?
salariatii care sunt in litigii de munca cu unitatea nu au dreptul la o zi de concediu, concediul fara plata sau invoire?
cum putem sa ne aparam drepturile daca depindem tot de conducerea unitatii ?
cum sa procedez?
va multumesc
cu stima mariana codrut
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:22, 27 Iunie 2008
cand ati primit citatia ati vazut termenul de prezentare in instanta, care in nici un caz nu era a doua zi de la primirea citatiei, de ce nu ati facut cererea de concediu din timp si nu in ultima zi ?
Trebuia sa va asteptati la sicane din partea celor cu care va judecati! Desi e neserios cum procedeaza, ei incearca sa sicaneze mereu.
Nu e corect daca v-au pontat nemotivat pentru ca aveti un motiv, si inca unul serios, ca nu v-ati prezentat la serviciu, dar nici dvs. nu ati procedat corect, cum spune si colega Claudia. Sincer, cred ca si dvs. ati vrut sa fiti un pic rautacioasa!
Oricare salariat are dreptul la concediu de odihna, invoire, concediu fara plata, dar sa faca cererea din timp si sa astepte aprobarea si apoi sa plece.
Indiferent de rezultatul procesului, credeti ca veti mai putea lucra la aceasta firma?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator nou ContSters98549 ContSters98549 buna ziua, vreau si eu o lamurire,suntem un punct de lucru si de 3 luni avem un nou administrator,care de cind a venit urmareste doar interesul lui,adica el ... (vezi toată discuția)
Nu am fost pontata desi am lucrat 10 ore pe zi viu viu Am scos stagiul de cotizare si am constatat ca, desi am fost prezenta (10 ore pe zi) am fost pontata numai 10-13 zile in fiecare luna din anul trecut in restul ... (vezi toată discuția)
Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)