avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am fost pontata desi am lucrat 10 ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am fost pontata desi am lucrat 10 ore pe zi

Am scos stagiul de cotizare si am constatat ca, desi am fost prezenta (10 ore pe zi) am fost pontata numai 10-13 zile in fiecare luna din anul trecut in restul zilelor fiind ”invoita”. Spre exemplu in septembrie am fost pontata in concediu de odihna 10 zile, 3 zile am fost pontata prezenta si restul am fost ”invoita” desi am fost prezenta toata luna. Mentionez ca am primit salariul net care mi se cuvenea si ca nu am intocmit cereri de invoire sau de concediu de odihna. Ce pot sa fac? ( in afara de a-mi cauta alt loc de munca). Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: viu , utilizator 20:01, 25 Martie 2010
1 pas,reclamati faptele la ITM
1. Faceti o sesizare la ITM dar trebuie sa aveti si dovezi pentru ce spuneti.
2. Daca spuneti ca ati luat salariul intreg nu ati observat, cand ati semnat pentru bani, ca pe statul de plata era o suma mai mica?
Banii cuveniti sunt pusi in plic fiecarui angajat. Abia daca am timp sa inumar banii, practic se impart plicurile cu bani. Nu semnam nimic si nici nu avem condica de prezenta. In ceea ce priveste reclamatia la ITM, sunt rude cu seful de acolo si... la toate controalele s-au dat masuri .. puerile, de genul ”se va afisa...”, ”vor fi prezente la punctul de lucru documentele ...” se va instrui personalul cu” ..etc. Pur si simplu am aflat ca nu am stagiul de cotizare in conformitate cu prestatia/prezenta intamplator, m-am interesat pentu ca o colega de-a mea nu a putut intra in concediu de maternitate deoarece nu avea stagiu de cotizare complet (desi a fost prezenta la serviciu, chiar a stat si peste program ca si mine de altfel). Toti angajatii suntem in aceasta situatie, am fost invoiti zile din luna cum i-a tunat sefului! Alta alternativa nu am decat reclamatia la ITM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator nou ContSters98549 ContSters98549 buna ziua, vreau si eu o lamurire,suntem un punct de lucru si de 3 luni avem un nou administrator,care de cind a venit urmareste doar interesul lui,adica el ... (vezi toată discuția)
Cum se defineste ''invoirea''? ellena ellena Nu am intilnit in legislatie notiunea de invoire. In practica insa e necesar uneori sa acorzi unui salariat o \"invoire\" care in functie de situatie poate fi ... (vezi toată discuția)
Zi de concediu sau invoire? diablo diablo Buna seara, sunt in situatia urmatoare: - acum 3 zile am ajuns la birou si mi s-a facut rau si dupa o ora am plecat acasa cu acordul sefului de ... (vezi toată discuția)