avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum se defineste ''invoirea''?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum se defineste ''invoirea''?

Nu am intilnit in legislatie notiunea de invoire. In practica insa e necesar uneori sa acorzi unui salariat o "invoire" care in functie de situatie poate fi de la cateva zeci de minute la citeva ore. De ex e la birou, il suna de acasa ca s-a spart o teava si omul cere o invoire de 2 ceasuri. Apoi dupa o saptamina mai cere o invoire de 2 ceasuri ca tre sa se duca la dentist. Si iar dupa 3 zile, ghinion, sotia aluneca pe gheata si se invoieste sa se duca cu ea la spital, tot asa 3 ore. Apoi are probleme cu banca care nu se pot rezolva decat in timpul programului...Si ajungem ca intr-o luna de zile sa aiba invoiri de o zi... doua... Cum vor fi gestionate aceste ore? Salariatul - care e functionar public- apare prezent, pontat si platit, e corect?... Se presupune ca orele ar trebui recuperate, dar, activitatea institutiei nu prea permite recuperarea.. adica oricum a sta de unul singur peste program nu foloseste nimanui, ar fi o recuperare de forma care nici nu mai e ceruta ...si oricum unii sefi acorda fara sfiala aceste invoiri (bineinteles ca preferential) ca si cum ar fi din buzunarul lor... mai nou, cu zapezile astea cineva a fost " invoit" doua zile, ca deh daca omul a ramas la munte inzapezit, nu e vina lui, ca doar el a vrut sa se intoarca din w-end... asa ca e ..."invoit" ca doar nu si-o consuma din concediul de odihna sau doamne fereste sa aiba fara plata!!
Si deci, cum voi socoti "invoirea"? ca n-o gasesc niciunde in lege :((
Cel mai recent răspuns: zelinutza , utilizator 11:23, 7 Februarie 2012
In institutia in care lucrez eu se folosesc biletele de voie (invoiri) pentru cateva ore, sau chiar pentru o zi. Se tine evidenta acestora, se insumeaza si se scad din concediul de odihna. Zilelele libere platite( altele decat concediul de odihna) pot fi acordate doar in situatii speciale care sunt explicite in Codul muncii, art.122 (1), (2) si (3), art.145 (3), art.152 (1) si (2), precum si prin contractele colective de munca ( daca lucrati intr-o ramura in care acestea mai exista)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu 12/24 silvia99 silvia99 in cazul unui angajat ce lucreaza 12/24, daca acesta isi ia 1 zi de sambata libera (respectiv de joi pana luni nu lucreaza), cum anume se va socoti ... (vezi toată discuția)
Recuperarea orelor de invoire hanicutza hanicutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legislatia privind recuperarea orelor de invoire. Am cativa angajati studenti si masteranzi care solicita invoire in ziua ... (vezi toată discuția)
Invoirea Loredana_84 Loredana_84 Am folosit ca o alternativa la concediu fara plata (cand nu m-as fi incadrat in termen sa transmit suspendarea) invoirea..... Astfel, salariatul a facut o ... (vezi toată discuția)