avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperarea orelor de invoire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperarea orelor de invoire

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu legislatia privind recuperarea orelor de invoire. Am cativa angajati studenti si masteranzi care solicita invoire in ziua examenelor, in sesiune. Problema este ca nu cred ca in toate situatiile este necesar sa se invoiasca 8 ore pentru un examen scris. Pe de alta parte nu pot sa ii pun in mod constant pe colegii lor sa le faca treaba. Intrebarea mea este in ce conditii le pot cere acestor angajati sa recupereze orele respective poate asa s-ar convinge ca nu pot lipsi chiar asa cum doresc.
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 00:47, 1 Martie 2007
invoirile sunt echivalente concediului fara plata, deci nu se platesc;)
Si afecteaza si la CO, asa ca de ce vreti sa-i puneti sa recupereze?
Puteti sa nu-i invoiti si gata.:O
Sau dati invoire numai pt. ore suplimentare sau sambete/duminici lucrate:))
daca este vorba de invoiri, prin definitie seful este de acord cu lipsa salariatului de la locul de munca. practic, nu puteti cere unui salariat sa recupereze orele in care dvs ati fost de acord sa nu lucreze.
in cazul in care doriti o solutie care sa nu va mai afecteze financiar (sa nu platiti pentru ce nu muncesc) le puteti prezenta optiunea salariului fara plata sau sa isi utilizeze zilele din concediul de odihna, daca nu se incadreaza in prevederile referitoare la concediu fara plata.
iar pentru cei ce lucreaza suplimentar, se pot plati acele ore suplimentare, sa fie toata lumea multumita.
:)
pai invoirile sunt in mod normal neplatite:-/
Codul muncii prevede concediu fara plata pentru formarea profesionala.( acces la invatamant GARANTAT )
calculati toate pro si contra. ( poate o zi de invoire e mai bine de cat 10 zile prevazute de lege ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore fara plata in detrimentul orelor de recuperare geo_ro geo_ro Buna seara, Am o nelamurire in privinta orelor de recuperare si obligativitatea de a le face. Sunt angajat la o firma care acorda ore fara plata in cursul ... (vezi toată discuția)
Concediu 12/24 silvia99 silvia99 in cazul unui angajat ce lucreaza 12/24, daca acesta isi ia 1 zi de sambata libera (respectiv de joi pana luni nu lucreaza), cum anume se va socoti ... (vezi toată discuția)
Neacordarea concediului de odihna,a zilelor de recuperare si a zilelor de sarbatoare legale marinvasile marinvasile Buna ziua.Muncesc la o multinationala producatoare de cablaje electrice auto.La inceputul lunii decembrie am semnat o hartie prin care imi exprim acordul de a ... (vezi toată discuția)