avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore fara plata in detrimentul orelor de recuperare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore fara plata in detrimentul orelor de recuperare

Buna seara,
Am o nelamurire in privinta orelor de recuperare si obligativitatea de a le face. Sunt angajat la o firma care acorda ore fara plata in cursul zilei, nu se practica invoirea deci daca am nevoie de 2 ore libere intr-o zi pot face doar o cerere de concediu fara plata. Momentan se fac si ore suplimentare din cauza volumului mare de munca din aceasta perioada a anului. Intrebarea si nelamurirea mea, pot avea intr-o zi cerere de fara plata pt 2 ore ca a doua zi sa beneficiez de plata celor 2 ore suplimentare sau exista vreo obligativitate pt a recupera cele 2 ore in ziua urmatoare in detrimentul orelor suplimentare. Mentionez ca orele suplimentare sunt platite dublu in timp ce daca as recupera as fi platit normal. Ma puteti ajuta va rog cu aceasta problema, eventual un art sau alineat din codul muncii.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
geo_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 28 Octombrie 2014
Trebuie sa aveti prevazut in reg.intern modalitatea de recuperare a orelor invoite.

Codul Muncii nu reglementeaza invoirea si modul de recuperare a orelor invoite.
Va multumesc pt raspuns, deci singura cale de a afla daca exista obligativitatea de a recupera orele nelucrate in cursul unei zile o gasesc in regulementul intern daca am inteles corect
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ati inteles corect. Verificati si apoi reveniti cu detalii daca mai aveti nelamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea orelor de invoire hanicutza hanicutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legislatia privind recuperarea orelor de invoire. Am cativa angajati studenti si masteranzi care solicita invoire in ziua ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa vasile13 vasile13 Conform legii 142/1998 la articolul 5 alineat 2 "angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)