Buna seara,
Am o nelamurire in privinta orelor de recuperare si obligativitatea de a le face. Sunt angajat la o firma care acorda ore fara plata in cursul zilei, nu se practica invoirea deci daca am nevoie de 2 ore libere intr-o zi pot face doar o cerere de concediu fara plata. Momentan se fac si ore suplimentare din cauza volumului mare de munca din aceasta perioada a anului. Intrebarea si nelamurirea mea, pot avea intr-o zi cerere de fara plata pt 2 ore ca a doua zi sa beneficiez de plata celor 2 ore suplimentare sau exista vreo obligativitate pt a recupera cele 2 ore in ziua urmatoare in detrimentul orelor suplimentare. Mentionez ca orele suplimentare sunt platite dublu in timp ce daca as recupera as fi platit normal. Ma puteti ajuta va rog cu aceasta problema, eventual un art sau alineat din codul muncii.
Va multumesc anticipat
Va multumesc pt raspuns, deci singura cale de a afla daca exista obligativitatea de a recupera orele nelucrate in cursul unei zile o gasesc in regulementul intern daca am inteles corect
Tichete de masa
vasile13
Conform legii 142/1998 la articolul 5 alineat 2 "angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Preaviz
dflorin3
Buna ziua,
Lucrez intr-un magazin de electrocasnice.
Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)