Multumesc, intre timp s-a rezolvat.
Am sunat la departamentul care a facut aceasta lege si m-au lamurit de acolo.
Raspunsul pt toate mamele in situatia mea (bb2 nascut in timpul cic1 si cerere de recalculare depusa, cred si aprobata):
Daca al 2-lea copil s-a nascut pana ce primul a facut 2 ani si daca am depus cerere de recalculare pentru primul, CIC1 se prelungeste pana va implini si al 2-lea copil 2 ani si implicit suma de bani va fi de 85% din salariul de dinainte de primul copil!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o situatie care suna cam asa:
- copil 1 nascut 5.02.2007, cic1: mai 2007-feb 2008
- copil 2 nascut 8.08.2008, cic2 incepand cu 6 feb 2008 (cand s-a terminat primul cic)
Am scris mail la minister intreband daca voi primi 85% din veniturile dinaintea primului copil si sunt SOCATA de ce raspuns am primit:
"Beneficiati in continuare de indemnizatia de cresterea copilului in cuantum de 600 lei, deoarece in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului nu ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, ci ati fost in concediul de cresterea copilului primind indemnizatia aferenta."
Sunt disperata, daca puteti sa ma ajutati sa ii combat cu ceva citate din lege v-as fi foarte recunoscatoare, mi se pare total nedrept sa nu se ia in calcul veniturile dinaintea primului CIC.
Multumesc