avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC 1 urmat de CIC 2 ce venituri se iau in calcul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC 1 urmat de CIC 2 ce venituri se iau in calcul?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o situatie care suna cam asa:
- copil 1 nascut 5.02.2007, cic1: mai 2007-feb 2008
- copil 2 nascut 8.08.2008, cic2 incepand cu 6 feb 2008 (cand s-a terminat primul cic)
Am scris mail la minister intreband daca voi primi 85% din veniturile dinaintea primului copil si sunt SOCATA de ce raspuns am primit:

"Beneficiati in continuare de indemnizatia de cresterea copilului in cuantum de 600 lei, deoarece in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului nu ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, ci ati fost in concediul de cresterea copilului primind indemnizatia aferenta."

Sunt disperata, daca puteti sa ma ajutati sa ii combat cu ceva citate din lege v-as fi foarte recunoscatoare, mi se pare total nedrept sa nu se ia in calcul veniturile dinaintea primului CIC.
Multumesc



Cel mai recent răspuns: Ana_Stan , utilizator 12:04, 28 Februarie 2009
din pacate credem ca au dreptate. in ultimele 12 luni veniturile dumneavoastra au fost numai cele din CIC 1, in concluzie nu se pot lua in calcul alte venituri.
e doar o parere.....;)
Au perfecta dreptate in ceea ce priveste veniturile care se iau in calcul pentru CIC 2, deoarece in situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei.
Au dreptate cei de la minister. De fapt ei doar au citat din lege, iar legea este destul de clara...venituri profesionale supuse impozitului pe venit realizat in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Sunt asimilate veniturilor profesionale si indemnizatia pentru cresterea copilului.
Multumesc, intre timp s-a rezolvat.
Am sunat la departamentul care a facut aceasta lege si m-au lamurit de acolo.

Raspunsul pt toate mamele in situatia mea (bb2 nascut in timpul cic1 si cerere de recalculare depusa, cred si aprobata):

Daca al 2-lea copil s-a nascut pana ce primul a facut 2 ani si daca am depus cerere de recalculare pentru primul, CIC1 se prelungeste pana va implini si al 2-lea copil 2 ani si implicit suma de bani va fi de 85% din salariul de dinainte de primul copil!

Va doresc o zi buna !=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil nicoletacarutasu nicoletacarutasu Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: primul copil implineste varsta de 2 ani la data de 23 dec. 2010 iar cel de al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate - cum se calculeaza in acest caz? Silvia  Aldea Silvia Aldea As dori sa aflu cum se procedeaza in cazul in care o persoana care a nascut si a beneficiat de concediul pentru cresterea copilului de pana la 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil luizaradu luizaradu Buna ziua! In momentul de fata ma aflu in concediu de maternitate, dar vroiam ca in decursul celor doi ani sa fac si cel de-al doilea copil (fara a ma mai ... (vezi toată discuția)