Buna seara
Vreau sa demarez o activitate de montare alarme auto si nu numai, senzori parcare, xenon, incinte acustice, casetofoane,cd playere, dvd playere etc. si sa infiintez o PFA .
Intrebarea mea este: Trebuie ca RAR-ul sa ma autorizeze in acest sens sau nu?
Vreau sa va multumesc anticipat!
Iata cum intentionez sa formulez contestatia:
C O N T E S T A Ţ I E
Subsemnatul Gheorghiţoiu Răzvan-Marcel domiciliat în localitatea Craiova, bld. Decebal, nr. 52, bl.41, ap.6, jud. Dolj, fiul lui Marcel şi Aurica născut la 28.08.1984 în Craiova posesor al CI seria DX nr. 515390 eliberat de Poliţia Craiova la data de 14.05.2007 contest prin prezenta procesul-verbal seria CC nr. 2202763 din data de 20.02.2009 întocmit de agent principal Radovan ªtefan.
În timp ce conduceam autoturismul marca SKODA OCTAVIA cu nr. de înmatriculare DJ-11-FIA, proprietatea lui S.C. SPIACT-CRAIOVA S.A.,în interes de serviciu, dinspre Centura de Nord a Craiovei (DN 65) spre str. Calea Bucuresti (E 574) , în zona Aeroportului Craiova am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală, având 106 km/h.
Menţionez că, conform legislaţiei în vigoare limita de viteză pentru sectoarele de drum naţional este de 90 km/h, iar pentru drumurile expres europene limitarea de viteză este de 100 km/h.
Declar că am depăşit viteza legală, dar sancţiunea aplicată de către agentul de poliţie este incorectă deoarece:
1. În faţa indicatorului care indica limita de viteză de 50 km/h staţiona un tir cu avariile în funcţiune, indicatorul devenind astfel imposibil de observat lucru care ar duce la depăşirea vitezei legale cu doar 6 km/h şi aplicarea unei sancţiuni diferite de cea actuală.Această afirmaţie poate fi susţinută şi de ......... care se deplasa cu mine în acelaşi autovehicul.
2. Nu am fost înştiinţat că pot completa la rubrica alte menţiuni obiecţiunile pe care le aveam cu privire la cele întâmplate fapt contrar Ordonanţei 2/2001 art.16 al. 7 care prevede că agentul constatator are obligatia sa aducă la cunoştiinţa contravenientului că are dreptul de a avea sau nu obiecţiuni pe care să le înscrie la rubrica alte menţiuni.
În drept.
Solicit anularea contravenţiei principale cât şi contravenţiei complementare, stipulate în procesul verbal mai sus menţionat, la rubrica ”Fapta săvârşită este prevăzută de art. : art.121 al.1 din HG 1391/2006 şi sancţionată de art 102 al.3 lit. e din OUG 195/2002 R”
Probele care îmi susţin nevinovăţia le voi prezenta în instanţă.
Anexez la prezenta copii după procesul-verbal şi CI.
Cu stimă,
Gheorghiţoiu Răzvan-Marcel 28.02.2009
sau
C O N T E S T A Ţ I E
Subsemnatul Gheorghiţoiu Răzvan-Marcel domiciliat în localitatea Craiova, bld. Decebal, nr. 52, bl.41, ap.6, jud. Dolj, fiul lui Marcel şi Aurica născut la 28.08.1984 în Craiova posesor al CI seria DX nr. 515390 eliberat de Poliţia Craiova la data de 14.05.2007 contest prin prezenta procesul-verbal seria CC nr. 2202763 din data de 20.02.2009 întocmit de agent principal Radovan ªtefan.
În timp ce conduceam autoturismul marca SKODA OCTAVIA cu nr. de înmatriculare DJ-11-FIA, proprietatea lui S.C. SPIACT-CRAIOVA S.A.,în interes de serviciu, dinspre Centura de Nord a Craiovei (DN 65F) spre str. Calea Bucuresti (DN 65) , în zona Aeroportului Craiova am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală, având 106 km/h.
Menţionez că datele înscrise in procesul verbal nu sunt conforme cu adevărul deoarece în procesul verbal este înscris ca loc de constatare a contravenţiei “zona Hanul Doctorului”(neadevărat) eu fiind oprit de către agentul de politie în zona “Aeroporul Craiova”
Această afirmaţie poate fi susţinută şi de ......... care se deplasa cu mine în acelaşi autovehicul.
De asemenea nu a fost menţionat ocupaţia şi locul meu de muncă, lucruri care nu convin art.16 al. 1 din OUG 2/2002.
În drept.
Solicit anularea P.V. mai sus menţionat sub incidenţa art 16 al 1 din OUG 2/2002
Probele care îmi susţin nevinovăţia le voi prezenta în instanţă.
Anexez la prezenta copii după procesul-verbal şi CI.
Dar legat de incadrarea la art121 al 1 din HG 1391 / 2006 nu se poate spune ca am fost incorect incadrat?
ART 121
(1) In cazul in care instanta investita cu solutionarea cauzei a respins plangerea contravenientului impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, isi produce efectele dupa data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii inlocuitoare a permisului de conducere.
Ce legatura are asta cu depasirea vitezei ?
In procesul verbal nu se mentioneaza nicaieri a cui proprietate este autovehiculul condus de mine si nu se mentioneaza nici ocupatia sau locul de munca al meu (contravenientul)
Conform Art 16 al.1 din OUG 2/ 2002 procesul verbal de connstatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu ocupatia si locul de munca al contravenientului
:(Constituie aceste afirmatie cauza de nulitate a PVB?
In primul rand salut pe toti care sunt membrii ai acetui forum DORESC DECAT SA IMI RECUOEREZ PERMISUL DE CONDUCERE AUTO NU SA ANULEZ P.V.
DACA ACEST LUCRU IMPLICA SI ANULAREA P.V. NU AM NIMIC IMPOTRIVA.
Iata ce am patit:
In data de 20.02.2009 ma deplasam cu auto proprietatea firmei la care sunt angajat pe un sector de drum unde limitarea de viteza este 50 km/h. Am fost oprit de un agent de politie care se afla in masina politiei in care era montat radarul. Am fost informat ca am depasit viteza legala si ca ma deplasam cu o viteza de 106 km/h. Mi s-a intocmit proces verbal si mi s-a inmanat dovada cu drept de circulatie pe 15 zile. Am refuzat sa semnez procesul verbal. :((Am reusit sa fac rost de o copie a acestuia inainte ca acesta sa ajunga prin posta acasa.
In procesul verbal la rubrica : "Fapta savarsita este incadrata la art. :" agentul constatator a scris: "ART. 121 AL. 1"din HG 1391/2006 si sanctionata de art 102 AL 3 lit. e din OUG 195/2002 R
Acum iata ce spune art 121 al. 1:
Art. 121
(1) In cazul in care instanta investita cu solutionarea cauzei a respins plangerea contravenientului impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, isi produce efectele dupa data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii inlocuitoare a permisului de conducere.
Va intreb este corecta incadrarea pentru viteza excesiva.
Daca incadrarea nu este corecta am sanse de castig in instanta?
Vreau de asemenea sa cer si certificatul de omologare a aparatului radar de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuarii verificarii si autorizatia de operator radar pentru cel care a incheiat procesul-verbal.
De asemenea vreau sa cer si inregistrarea video.
Daca va ajuta sa postez PVB spuneti-mi cum si unde.
Astept raspunsurile voastre
Am uitat sa mentionez ca nu specifica nicaieri in PVB seria sau nr. sau macar tipul aparatului de radar. Scrie decat ca este montat pe auto MAI-15662 si filmarea se afla pe caseta 147
De asemenea la rubrica Alte mentiuni domnul agent si-a luat libertatea si a completat cu urmatoarea afirmatie: "NU AM OBIECTII DAR REFUZ SA-L SEMNEZ PROCESUL VERBAL"
Va rog daca imi puteti spune care sunt formalitatile pe care trebuie sa le indelinesc sa ii dau in judecata un formular tipizat ceva unde trebuie sa ma duc trebuie sa platesc vreo taxa?