avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am depasit viteza legala mi s-a retinut permisul. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am depasit viteza legala mi s-a retinut permisul. Ajutor va rog!

In primul rand salut pe toti care sunt membrii ai acetui forum
DORESC DECAT SA IMI RECUOEREZ PERMISUL DE CONDUCERE AUTO NU SA ANULEZ P.V.
DACA ACEST LUCRU IMPLICA SI ANULAREA P.V. NU AM NIMIC IMPOTRIVA.

Iata ce am patit:
In data de 20.02.2009 ma deplasam cu auto proprietatea firmei la care sunt angajat pe un sector de drum unde limitarea de viteza este 50 km/h. Am fost oprit de un agent de politie care se afla in masina politiei in care era montat radarul. Am fost informat ca am depasit viteza legala si ca ma deplasam cu o viteza de 106 km/h. Mi s-a intocmit proces verbal si mi s-a inmanat dovada cu drept de circulatie pe 15 zile. Am refuzat sa semnez procesul verbal. :((Am reusit sa fac rost de o copie a acestuia inainte ca acesta sa ajunga prin posta acasa.

In procesul verbal la rubrica : "Fapta savarsita este incadrata la art. :" agentul constatator a scris: "ART. 121 AL. 1"din HG 1391/2006 si sanctionata de art 102 AL 3 lit. e din OUG 195/2002 R
Acum iata ce spune art 121 al. 1:
Art. 121

(1) In cazul in care instanta investita cu solutionarea cauzei a respins plangerea contravenientului impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, isi produce efectele dupa data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii inlocuitoare a permisului de conducere.

Va intreb este corecta incadrarea pentru viteza excesiva.
Daca incadrarea nu este corecta am sanse de castig in instanta?

Vreau de asemenea sa cer si certificatul de omologare a aparatului radar de catre Biroul Roman de Metrologie Legala, buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuarii verificarii si autorizatia de operator radar pentru cel care a incheiat procesul-verbal.
De asemenea vreau sa cer si inregistrarea video.
Daca va ajuta sa postez PVB spuneti-mi cum si unde.
Astept raspunsurile voastre

Am uitat sa mentionez ca nu specifica nicaieri in PVB seria sau nr. sau macar tipul aparatului de radar. Scrie decat ca este montat pe auto MAI-15662 si filmarea se afla pe caseta 147

De asemenea la rubrica Alte mentiuni domnul agent si-a luat libertatea si a completat cu urmatoarea afirmatie: "NU AM OBIECTII DAR REFUZ SA-L SEMNEZ PROCESUL VERBAL"

Va rog daca imi puteti spune care sunt formalitatile pe care trebuie sa le indelinesc sa ii dau in judecata un formular tipizat ceva unde trebuie sa ma duc trebuie sa platesc vreo taxa?
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
razvan84, utilizator
Cel mai recent răspuns: razvan84 , utilizator 08:12, 27 Februarie 2009
Nu exista un formular tipizat pentru plangerea impotriva procesului verbal de contraventie si plangerea nu se taxeaza.In opinia mea ar fi indicat sa va angajati un avocat
In opinia mea ar fi indicat sa va angajati un avocat

:offtopic: Opinia asta a ta se repeta cam des.
PS: scuze, dar nu m-am putut abtine.X-(

Ontopic:
Vezi:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
In procesul verbal nu se mentioneaza nicaieri a cui proprietate este autovehiculul condus de mine si nu se mentioneaza nici ocupatia sau locul de munca al meu (contravenientul)
Conform Art 16 al.1 din OUG 2/ 2002 procesul verbal de connstatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu ocupatia si locul de munca al contravenientului
:(Constituie aceste afirmatie cauza de nulitate a PVB?
avluci a scris:

In opinia mea ar fi indicat sa va angajati un avocat

:offtopic: Opinia asta a ta se repeta cam des.
PS: scuze, dar nu m-am putut abtine.X-(

Ontopic:
Vezi:
www.avocatnet.ro/content/for...

=D> =D> =D> =D> =D>
Conform Art 16 al.1 din OUG 2/ 2002 procesul verbal de connstatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu ocupatia si locul de munca al contravenientului
Constituie aceste afirmatie cauza de nulitate a PVB?

Nu

Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

Verificati daca a fost completat corect CNP-ul.
Daca e gresita o cifra, PV va fi anulat.

Alte discuții în legătură

Contestatie radar! rog raspuns! indubitabil indubitabil Buna ziua. Va postez mai jos contestatia pe care am facut-o in urma unui eveniment nefericit pe care l-am avut. Va rog sa imi estimati sansele castigarii ... (vezi toată discuția)
Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)
Anomalie nae nae nae nae pe str. preciziei dinspre Valea Cascadelor catre Iuliu Maniu str.fiind cu o singura banda de mers pe la mijlocul strezii am facut dreapta ptr a intra la o ... (vezi toată discuția)